INGEN KAMP: Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen skriver til TV 2 at det ikke blir noen cupkamp mot AaFK søndag. Bodø/Glimt går dermed rett til kvartfinalene.
Foto: Mats Torbergsen / NTB
INGEN KAMP: Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen skriver til TV 2 at det ikke blir noen cupkamp mot AaFK søndag. Bodø/Glimt går dermed rett til kvartfinalene. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Cupkampen mellom Aalesund og Bodø/Glimt avlyst

Den omdiskuterte cupkampen mellom AaFK og Bodø/Glimt vil ikke bli spilt. Bodø/Glimt går rett til kvartfinalen, mens Aalesund slipper sanksjoner.

I en SMS til TV 2 skriver daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, fredag ettermiddag følgende:

– Jeg har forstått det slik at det ikke blir kamp.

Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter senere på ettermiddagen at kampen er avlyst. Bodø/Glimt går videre til kvartfinalen uten å spille. Aalesund slipper sanksjoner for ikke å kunne spille kampen.

– Aalesund har i dialogen også beskrevet en situasjon der de økonomisk kan bli skadelidende. Partene er enig om å fortsette dialogen, skriver NFF.

Kampen om en kvartfinaleplass i cupen var berammet til førstkommende søndag, men skulle egentlig vært spilt 13. mars. Tirsdag ble det bestemt å flytte denne frem for å gi de høytflyvende nordlendingene spillefri mellom Conference League-kvartfinalene mot AZ Alkmaar.

Det har ført til høylytt krangling mellom klubbene og NFF de siste dagene.

– Det må være noen i forbundet som ser at dette ikke er bra for norsk fotball, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter fredagens trening på Color Line Stadion, og beskrev situasjonen som en «parodi».

AaFK kunne ha risikert strenge sanksjoner om de trakk seg fra kampen, men partene har nå funnet en løsning hvor klubben slipper straff.