Brennhet Eriksen sikret HamKam-poeng

En suser fra Kristian Eriksen sørget for nok et uavgjort-resultat for laget fra Hamar.

Haugesund - HamKam 1-1

Jostein Grindhaugs lag ønsket å slå knallhardt tilbake etter et pinlig tap mot Jerv sist runde, men Kristian Eriksen ville det annerledes.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Hjemmelaget gikk i føringen med Bilal Njie, men HamKam-kapteinen svarte med et rapt skudd like før pause til 1-1.

Det ble også sluttresultatet i det som er HamKams åttende uavgjort på 13 kamper.

– Sånn kampen utspilte seg skal vi være fornøyde med ett poeng, men jeg skulle ønske vi tok tre. Jeg var nære, men jeg skal ærlig innrømme at jeg fikk krampe på slutten, sier Eriksen til Discovery.

Viser målform

Scoringen er 26-åringens tredje mål på fire kamper, og den lokale profilen viser tegn til bedring foran mål. På de første ti kampene hadde kantspilleren ett mål på ti starter.

Det kommer i passende tid med et overgangsvindu rundt hjørnet for mannen som i mars ønsket en overgang til RBK, selv om han selv virker å være fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg spiller i HamKam, og er glad for det, sa Eriksen til TV 2 for en uke siden.

HamKam er dermed nummer ti på tabellen, mens Haugesund faller ned til 13. plass.

– Det er et sterkt bortepoeng i en beinhard kamp. De skaper mange sjanser og vi skaper et par. Alt i alt skal vi være fornøyde med ett poeng på en gresskamp hvor vi mangler flere spillere, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery.

De hvitkledde startet kampen best og burde scoret allerede etter fem minutter. Et innlegg fra Nikolas Walstad traff hodet til Julius Eskesen, men forsøket traff stanga.

Jubel ble det likevel på Haugalandet etter 33 minutter. Martin Samuelsen spilte Njie nydelig gjennom og på to forsøk alene med keeper Nicholas Hagen sendte FKH-vingen hjemmelaget i ledelsen med sin første scoring for sin nye klubb.

– Det føles ikke like godt når vi ikke vinner kampen, sier Njie.

Bortelaget slet med å skape det helt store, men så våknet Kammas kaptein.

Christos Zafeiris mistet ballen og Jonas Enkerud snappet ballen og ga videre til Eriksen. Han avanserte mot gjestenes boks og knallet ballen opp i krysset.

– Det er veldig viktig at vi får inn et mål slik at vi kan få momentum, men det var en fryktelig omgang fra vår side, sa Eriksen til Discovery i pausen.

FKH rullet opp flere muligheter i den andre omgangen, blant annet ved toppscorer Badou, men gjestene fra Hamar sto imot, takket være en god Hagen i buret.

– De utnytter våre feil og der er de flinke, var dommen fra FKH-trener Grindhaug.