Brann-spiller hylles for fair play: – Terningkast seks

Bård Finne hylles for valget han tok da Sondre Solholm Johansen ble skadet.

 Foto: Skjermdump, TV 2 Play
Foto: Skjermdump, TV 2 Play

Odd - Brann 2-0 (1-0)

Særlig en hendelse fikk mye oppmerksomhet i kampen mellom Odd og Brann som endte med hjemmeseier til laget fra Skien.

For etter 18 minutter avbrøt Brann et Odd-angrep og Mathias Knutsen Rasmussen slo en lang ball opp mot Bård Finne.

I forsøket på å hente inn ballen pådro Odds Sondre Solholm Johansen seg en strekk og la seg ned like utenfor 16-meteren.

Finne, som kunne løpt videre og vært alene med keeper Leopold Wahlstedt valgte å stoppe og spilte ballen ut til innkast.

– Du skal bli gratulert for å ta et modig og riktig valg. Jeg synes Finne er en skikkelig ålreit fyr, og det viser han her. Jeg får bare hylle han for det. Takk for det, sier Solholm Johansen til TV 2 etter seieren.

– Jeg må må gi en stor hyllest til Bård Finne. Det var jo på denne arenaen for en år tilbake, med motsatt fortegn. Jeg tar av meg alle hattene jeg har. Det er fantastisk det finnes den type fair play på dette nivået. Dagens høydepunkt for meg, sier Odd-trener Paco Johansen til TV 2.

Se hendelsen her:

– Se hva Finne gjør. Her kunne han spasert forbi, scoret mål. Vi har sett eksempel på dette før der det ikke skjedde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Han sikter til hendelsen fra 2009 der Peter Kovacs valgte å score mens daværende Brann-keeper Håkon Oppdal lå og vred seg i smerter.

– Solholm Johansen er sjanseløs der og kan ikke bevege seg en meter. Bård Finne, veldig sporty, veldig fint gjort, skryter Mathisen.

– Han var terningkast seks i første serierunde, og på fair play-skalaen er han vel terningkast seks der også, følger Marius Skjelbæk opp.

– Det er rundens fair play-pris. Hatten av for Bård Finne, sier kommentator Espen Ween.

SKADET: Sondre Solholm Johansen måtte byttes ut etter strekkskaden han pådro seg mot Brann. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
SKADET: Sondre Solholm Johansen måtte byttes ut etter strekkskaden han pådro seg mot Brann. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

– Jeg applauderer gesten. Nå var det vel en som kom på innsiden, så det er ikke sikkert det var helt kjørt. Men det var fint sportsmanship, sier landslagssjef Ståle Solbakken som også hadde tatt turen til Skagerak.

Kovacs: – Bra gjort av Bård

Kovacs er på plass som tilskuer på Skagerak Arena søndag. Den tidligere Odd-helten husker godt situasjonen fra 2009.

– Det var en veldig vanskelig situasjon. Det er tusen år siden, men jeg husker det ble mye snakk etterpå. Jeg valgte å score og jeg skjønte at det var litt «tricky», men jeg måtte ta en avgjørelse og da scoret jeg, sier Kovacs til TV 2.

FAIR PLAY: Bård Finne hylles etter valget han tok. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
FAIR PLAY: Bård Finne hylles etter valget han tok. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Selv om han tok et annet valg for nesten 15 år siden, skryter Kovacs av Finne.

– Situasjonen i dag er nesten helt lik og det var selvfølgelig veldig bra gjort av Bård.

– Tror du det blir noen meldinger i innboksen etter situasjonen mellom Solholm og Finne nå?

– Helt sikkert.

– Har du et svar klart?

– Ikke enda, ler Kovacs.

– Bra han gikk ut

Finne sier følgende om situasjonen på vei i garderoben i pausen:

– Det ser ut som han får en skikkelig en. Det var bra han gikk ut, for ellers hadde jeg blitt mistenksom, sier han til TV 2.