Brann med sterkt poeng - opp på kvalikplass etter intens duell

Medaljejagende Rosenborg gikk på ny smell, mens Brann klatret opp på den viktige 14. plassen i Eliteserien. Og det skjedde mens en Brann-spiller dro til fødestuen.

Brann - Rosenborg 2-2

Etter en rekke svake resultater i det siste havnet Brann under nedrykksstreken i forrige runde.

Selv om Rosenborg sjelden er en drømmemotstander med kniven på strupen, passet det kanskje bergenserne å møte Åge Hareides menn som sliter i motbakke.

Brann snudde kampen på to minutter, men i 2. omgang svarte Rosenborg. Dermed endte det 2-2.

Se målene i videovinduet øverst!

Brann kunne ta med seg en gladnyhet fra Østlandet. Stabæk, som lå poenget foran Brann, tapte 4-1 i Sarpsborg.

Etter at Stabæk tapte 4-1 for Sarpsborg er Brann på kvalikplassen i Eliteserien - i alle fall én dag. Mjøndalen møter Viking, og kan klatre forbi både Stabæk og Brann med seier.

– Hvert poeng er viktig nå. Vi skulle gjerne hatt tre, for prestasjonen tilsier at vi kanskje fortjente det, sier Brann-trener Eirik Horneland.

Byttet ut på grunn av fødsel

Etter 2-2-scoringen ble plutselig Fredrik Pallesen Knudsen byttet ut. Horneland avslører at midtstopperens kjæreste er i ferd med å føde.

– Han ber om å få gå av, for han er sliten. Det er en fødsel på gang i dag tror jeg, og derfor har det vært tøft for ham de tre-fire siste dagene.

Til Bergens Tidende bekrefter Pallesen Knudsen at samboeren ligger på fødestuen.

– Min samboer ligger på Kvinneklinikken og skal føde, sier Knudsen som erklærte seg utslitt.

– Jeg er sliten og skal rett opp på klinikken nå, sier Knudsen.

Fornøyde Brann-spillere

Til tross for to strake tap valgte Horneland å ikke gjøre en eneste endring på laget.

– Jeg tror på guttene som starter, og så tror jeg på kontinuitet i laguttak for å skape bedre prestasjoner, svarer Horneland.

Branns andre målscorer Robert Taylor tar det ene poenget.

– Det er et viktig poeng mot Rosenborg som er et klasselag. Vi hadde våre muligheter til å avgjøre. Vi tar ikke vare på dem, og derfor er vi i nedrykksstriden, sier Brann-spiller Robert Taylor til TV 2.

– Vi gjør en ganske bra kamp. Det får være godkjent i dag, sier lagkamerat Sivert Heltne Nilsen.

Tapte terreng i medaljekampen

For Rosenborg kan det det fort ha vært to tapte poeng i medaljekampen. Viking kan få en luke på fire poeng dersom Mjøndalen beseires, mens Lillestrøm kan sende RBK ned på femteplass med seier i derbyet mot Vålerenga.

– Vi får håpe vi kan være med enda. Nå er det to tøffe kamper mot Molde og Bodø/Glimt, så får vi håpe vi får større stabilitet fremover, sier Rosenborg-trener Åge Hareide.

Han peker på avgjørende feil som ødelegger for Rosenborg.

– Vi gir bort ballen i ugunstige posisjoner. Det kan vi ikke tillate på dette nivået.

Slo kraftig tilbake

Nok en gang kom Brann skjevt i gang på eget gress. Erlend Dahl Reitan fikk lagt inn ballen foran mål, og da kunne Emil Konradsen Ceide enkelt sende RBK foran etter 17 minutter.

Da våknet Brann fullstendig til.

Pavle Vagic knotet med ballen i farlig område, og da hugget Bård Finne til. Den hjemvendte sønnen tok vare på muligheten, og hamret inn utligningen på Brann stadion.

To minutter etter skjedde det igjen. Vaglic spilte bort ballen, og ballen havnet hos Brann. Ballen endte opp hos Robert Taylor, som satt den sikkert i hjørnet.

Dermed var kampen snudd på bare to minutter.

Straffet Brann

Brann fortsatte å trykke på, men manglet kvaliteten foran mål til å komme til giftige avslutninger. Et skudd i baugen var det at Ruben Kristiansen måtte forlate banen med brudd i underarmen etter en duell med Carlo Holse.

Etter pause var Aune Heggebø svært nær å øke ledelsen. Den unge angriperen tok ballen med seg på lekkert vis, men avslutningen gikk i stolpen.

Det straffet seg for hjemmelaget, for like etter utlignet Rosenborg. Brann-forsvaret fikk aldri klarert ut, og da banket Carlo Holse inn utligningen.

Da bølget kampen frem og tilbake, og det bar preg av to lag som fortsatt har noe å kjempe for.

Brann kom nærmest med en avslutning fra Mathias Rasmussen som gikk i tverrligger.