Brann med los på medalje: – En krig

Bergenserne kun tre poeng bak bronseplassen etter seier i krigekamp mot Tromsø.

MEDALJEKAMP: Brann og Bård Finne slo Tromsø på Brann Stadion og puster dem i nakken. Foto: Jan Kåre Ness
MEDALJEKAMP: Brann og Bård Finne slo Tromsø på Brann Stadion og puster dem i nakken. Foto: Jan Kåre Ness

Brann – Tromsø 2–1 (2–0)

Brann tok sin femte strake seier og tok et steg mot medaljekampen i Eliteserien.

Søndagens seier gjør at bergenserne nå kun er tre poeng bak Tromsø på bronseplass. Med seier til både Bodø/Glimt og Viking, har de tabelleneren og toeren opparbeidet seg en luke til Tromsø.

– Vi har sagt det at vi vil pushe opp mot de Europa-plassene og dette var et steg på veien, sier Bård Finne etter kampen.

Eirik Horneland ville ikke snakke om medaljekampen før avspark søndag, men etter kampen ville han dele litt tanker rundt situasjonen laget nå befinner seg i.

– Vi er jo der. Jeg er helt sikker på at Bodø/Glimt og Viking slåss om gullet, og så er det jo Tromsø, Brann og Molde. Molde er de som har de høyeste prestasjonene av de tre lagene som jakter den bronsemedaljen. Så får vi se om vi klarer mentaliteten, klarer å utvikle laget i løpet av de siste åtte kampene slik at vi kan være med å stresse Molde og Tromsø, sier Brann-treneren.

– Vi har hatt troen hele tiden. Det gjelder å holde fokus og så får vi se hvor vi ender opp til slutt, men det er klart at vi har troen på egne evner og det skal vi også ha, sier Frederik Børsting.

Branns andre danske, Japhet Sery Larsen, har følgende å si om Branns medaljesjanser:

– Vi tar en kamp om gangen, men vi har full tro på oss selv, det er god stemning i garderoben og det er god kvalitet i laget. Så jeg ser ikke hvorfor vi ikke skal gå for medalje når vi ligger der vi ligger, sier Sery Larsen.

Tromsø-trener Gaute Helstrup stresser ikke over at Brann tar innpå dem i medaljekampen.

– Det er som det er. Vi var ikke gode nok i dag til å få med oss noe, men vi skal jobbe videre. Vi har mange artige kamper foran oss. Vi hadde ikke trodd at vi skulle være i den situasjonen vi er i nå i april, så vi må bare nyte det og klinke til, sier Helstrup.

– En krig

– Det er mye krig og sjansefattig, men jeg må jo si at vi klarer å utnytte det vi skaper veldig godt, sa Finne i pausen på Brann Stadion.

Og det oppsummerte de første 45 minuttene godt. Brann skapte to sjanser, scoret på begge og ledet 2–0 til pause.

Sjansene kom sent, men godt for bergenserne. Frederik Børsting satte inn 1–0 fem minutter før pause, før Finne selv sørget for 2–0 helt på tampen.

– Det er en jævlig artig kamp. Brann er gode og vi blir litt shaky på gresset, så vi skal skjerpe oss i 2. omgang, sier Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen.

Noe sjansebonanza ble det heller ikke i 2. omgang, men Sander Kartum var nære å gi Brann 3–0 etter timen spilt.

VAR-drama på tampen

Tromsø slet med å få det til å stemme på Brann Stadion, men da de satte inn sluttspurten helt på tampen holdt Brann-supporterne pusten.

I det 90. minutt grep VAR inn etter at Maï Traore gikk i bakken innenfor Branns 16-meter. Dommer Svein Tore Sinnes gikk ut for å se på situasjonen og dømte straffespark.

Vegard Erlien var sikker fra straffemerket og ga gjestene fra Tromsø håp med fire av de sju tilleggsminuttene igjen.

– Vi havner bak med to og da får vi kampen på et sted som ikke er bra for oss. De første 15 minuttene i 2. omgang synes jeg Brann kjører over oss, dessverre. Så får vi løftet oss på slutten og har en herlig sluttspurt, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup.

Men sluttspurten kom for sent for Tromsø, og Brann sikret sin femte strake seier.