PÅ VEI TILBAKE: Torgeir Børven er på vei til Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
PÅ VEI TILBAKE: Torgeir Børven er på vei til Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Bekreftet: Torgeir Børven klar for Vålerenga

Torgeir Børven returnerer til Vålerenga.

Torgeir Børven returnerer til Eliteserien og Vålerenga. Spissen har spilt 43 kamper i kongeblått tidligere og får igjen Dag-Eilev Fagermo som trener.

Fredag formiddag meldte TV 2 at spissen var klar for Vålerenga, og noen timer senere kom bekreftelsen fra klubben.

Øystese-gutten trente med VIF fredag formiddag.

Nåværende VIF-trener Fagermo ledet Odd da Børven fikk sitt gjennombrudd for litt over ti år siden. På sine nettsider bekrefter Vålerenga at de to nå gjenforenes. Børven har spilt totalt 196 kamper i Eliteserien gjennom karrieren.

Børven hentes inn som et spissalternativ etter at Vidar Örn Kjartansson var ferdig i klubben i juli. Allerede i juni gjorde Vålerenga konkrete forsøk på å sikre seg spissen, som kommer fra tyrkiske Gaziantep. Spilleren var også til stede på Intility Arena, men da strakk ikke VIFs økonomiske rammer til for å sikre en overgang.

Spissen startet karrieren i Odd før han ble solgt til Vålerenga i 2012. Der ble han i to år og spilte 43 kamper før overgangen til nederlandske Twente. Etter et utlån i Brann den påfølgende sesongen ble han permanent klar for bergensklubben i 2017.

Derfra returnerte han til Odd, før han signerte for Rosenborg i 2020. Siden har han vært innom Ankaragükü og Gaziantep i Tyrkia, før han igjen er klar for eliteseriespill i Vålerenga.

Nylig ble landslagsstopper Stefan Strandberg klar for en retur til klubben som har vist gryende form den siste tiden etter en svak sesongstart. Oslo-klubben har fem seirer på rad, og kan for første gang i eliteseriesammenheng vinne seks kamper på rad om de slår HamKam borte til helgen.

(©NTB)