UT 2024: Kjetil Knutsen fortsetter som Bodø/Glimt-trener i tre sesonger til. Her signerer han kontrakten sammen med daglig leder Frode Thomassen. Foto: Roy-Arne Salater
UT 2024: Kjetil Knutsen fortsetter som Bodø/Glimt-trener i tre sesonger til. Her signerer han kontrakten sammen med daglig leder Frode Thomassen. Foto: Roy-Arne Salater

Bekreftet: Kjetil Knutsen fortsetter i Bodø/Glimt

Seriemestrene bekrefter at Kjetil Knutsen (53) blir værende på Aspmyra.

Som TV 2 meldte tidligere mandag fortsetter Kjetil Knutsen som Bodø/Glimt-trener. Det bekrefter klubben i en pressemelding. Bergenseren har signert på en kontrakt som varer ut 2024-sesongen.

– Jeg beklager at det har tatt litt tid. Jeg har vært enig med klubben en ukes tid cirka. Det har vært fem gode år i klubben. Det er en klubb og spillergruppe jeg har blitt ufattelig glad i. Jeg gleder meg vanvittig til å fortsette med spillergruppen, sier Kjetil Knutsen på pressekonferansen.

Til Bodø/Glimts nettsider sier han at han er glad avtalen er på plass.

– Jeg er glad for at prosessen er avsluttet. Det er utrolig deilig å vite hva som skjer fremover og jeg gleder meg til det som kommer, sier Knutsen.

Bekreftelsen kommer etter en lengre tid fylt med spekulasjoner om Knutsen skulle trene andre klubber. Han sier det aldri har handlet om et ønske om å forlate Glimt.

– Beklager at det har tatt tid

– Jeg har snakket mye om dette, men det har kun handlet om å ta en runde med familien og en runde med deg selv på hva som kreves for å videreutvikle ting, sier han.

Til TV 2 sier han at det har vært andre klubber på banen.

– Ja, det har vært det, bekrefter Knutsen, som ikke ville si noe om mer om Rosenborg-koblingen.

Også assistent Morten Kalvenes forlenger med seriemesterne.

– Vi er selvfølgelig svært glad for at både Kjetil og Morten blir med oss inn i de kommende årene. Nå rettes blikket fremover og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle oss i årene som kommer, sier daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen.

Svarer på Rekdal-påstand

Får kjempelønn

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er litt overrasket over at Knutsen nå forlenger med Glimt.

– Det er imponerende av Glimt å klare å beholde han. Det er tøft gjort av Knutsen. Han kunne gått til Rosenborg om han hadde giddet. Det sier litt om han som type at han fortsetter i Glimt. Dette er et tegn om at Glimt skal fortsette i toppen, og at det er en attraktiv plass å komme til, sier Mathisen.

– Begynner dere ikke å bli lei av å spørre om det samme?

I forrige uke skrev TV 2 at Kjetil Knutsen nærmet seg en ny Bodø/Glimt-kontrakt. Selv var 53-åringen taus om sin framtid. Kontrakten gikk opprinnelig ut i sommeren 2022.

– Jeg skal i hvert fall love at det blir i løpet av uken som går nå, uttalte Glimt-treneren.

GULLKYSS: Kjetil ga Gullpokalen et realt kyss under hyllesten på torget i Bodø forrige søndag. Foto: Roy-Arne Salater
GULLKYSS: Kjetil ga Gullpokalen et realt kyss under hyllesten på torget i Bodø forrige søndag. Foto: Roy-Arne Salater

Bergenseren fikk ifølge TV 2s kilder et kontraktstilbud fredag. Kontrakten skal være et spleiselag mellom Glimt og byens næringsliv og ha en totalramme på nærmere åtte millioner kroner.

– Nå får han nok en heftig lønn, og det er fullt fortjent. De pengene Glimt har tjent er hans fortjeneste, så det er helt på plass at han får den lønna, sier Mathisen, som tror det ligger en klausul i kontrakten om at han får reise om fristende tilbud dukker opp.

Knutsen har lenge vært ønsket av Rosenborg, men Knutsen sa til slutt nei til trønderne etter en høst full av spekulasjoner om hans fremtid. Rosenborg annonserte tidligere mandag at Kjetil Rekdal er klubbens nye hovedtrener.

– Hva mer skal han oppnå i Glimt? Det er overraskende gjort, for det enkleste ville vært å gå til en annen klubb. Plutselig blir Glimt fem og da er ikke Knutsen like populær blant utenlandske klubber. Han har tydligvis lyst å gjenskape dette nok en gang, og det er en fantastisk triumf for Glimt, sier Jesper Mathisen.

Tidligere mandag ble Patrick Berg bekreftet solgt til franske Lens.

Her tar det av i Bodø på gullfeiringen