Avslører oppvaskmøte etter krisestarten

Og etter 3-0-seieren mot AaFK avviser Ola Brynhildsen at gulltoget allerede har gått.

– Vi kom frem til at vi har forsvart noe i stedet for å jakte, sier Moldes Ola Brynhildsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB.
– Vi kom frem til at vi har forsvart noe i stedet for å jakte, sier Moldes Ola Brynhildsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB.

Ett poeng etter fire kamper. En så svak start på sesongen har ikke fjorårets seriemestere hatt på ti år. Etter tapet mot Stabæk i forrige serierunde begynte Erling Moe uka med å samle spillerne til et møte på Aker stadion.

Tema var naturlig nok den elendige sesongåpningen.

– Vi hadde oss en god prat denne uka, forteller Ola Brynhildsen etter årets første trepoenger var sikret i lokalderbyet mot bunnkollega AaFK.

Konklusjonen etter møtet var klar:

– Vi kom frem til at vi har forsvart noe i stedet for å jakte. Nå har vi fått orden på dette. Hvis vi fortsetter som dette så skal det bli bra, forteller han.

– Er gulltoget gått?

– Nei, det tror jeg ikke. Husk at vi har dobbelkamp mot de som er der oppe, svarer spissen.

Moe: – Vi må være jordnære

«De der oppe», er i første rekke Bodø/Glimt. Med sine 13 poeng etter fem kamper, har nordlendingene en luke på ni poeng ned til sin argeste rival.

Erling Moe mener imidlertid det ikke er for tidlig å avblåse krisen.

– Nei, vi skal ikke ta av på grunn av dette. Vi må være jordnære og vite at vi må fortsette å jobbe på. Da skal dette bli bedre og bedre etterhvert.

Fra sidelinjen har han sett sitt lag bomme på de utroligste muligheter i de fire første kampene og opplevd at motstanderne nesten scoret på det som var av sjanser.

Selv om de ikke overbeviste mot AaFK - og trengte 58 minutter før Martin Linnes åpnet scoringsballet - var MFK-treneren en lettet mann etterpå.

– Dette gjorde godt. Vi er rimelig dominant denne kampen og fikk se viktigheten av å få luket bort det som er av store individuelle feil. Vi har en del å gå på, men en plattform å bygge ut fra, sier Moe.

Men fortsatt står spissene til MFK uten scoringer, selv om midtbanespiller Magnus Grødem fikk seg en nettkjenning da han ble flyttet opp på topp og økte til 2-0 mot AaFK.

– Jeg sa før kampen at så lenge laget vinner, så skal jeg gjøre jobben min, sier Brynhildsen - som scoret 11 seriemål på 19 kamper i fjor, men som ikke har fått uttelling så langt denne sesongen.

– Det mente du ikke?

– Jo, jo. Så lenge guttene scorer, jeg kan bidra og laget vinner, så har det ikke så mye å si, svarer han med et smil om munnen.

Nå venter Ham-Kam på søndag. Kaptein Martin Linnes innrømmer at årets første seier gjør noe med stemningen i et hardt presset Molde.

– Vi har fortjent mer enn det vi sitter igjen med. Men å få tre poeng nå var viktig. Det blir en helt annen stemning etter seier. Jeg skal ikke lyve og si noe annet. Vi er imidlertid ikke helt der vi skal være. Det er fortsatt mye å gå på, men nå fikk vi i hvert fall innkassert tre poeng.

Sivert Mannsverk scoret det siste målet til Molde på straffe.

HamKam - Molde ser du på TV 2 Sport 1 og Play søndag fra klokken 16.55.