Elden hjelper Nordlie

Advokat John Christian Elden er hentet inn for å bistå fotballtrener Tom Nordlie.

Tom Nordlie (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Tom Nordlie (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

– Jeg kan bekrefte at jeg bistår ham, og at vi vil ta de nødvendige grep dersom det som mediene opplyser om styremøtet i dag skulle medføre riktighet. Det vil i så fall neppe gå stille for seg, sier Elden til VG.

Både TV 2 og VG skriver at Nordlie kan komme til å få sparken i Fredrikstad bare fire måneder etter at han ble hentet til Østfold-klubben.

FFKs nye styre ville ikke si noe om trenersituasjon mandag kveld. Tom Nordlie ledet Fredrikstads trening mandag. Han fikk da ikke lov å uttale seg til pressen.

Fredrikstad sliter økonomisk. Ifølge VG vil det koste klubben 2,5 millioner kroner å kjøpe Nordlie ut av kontrakten. Den rutinerte treneren har to år igjen av kontrakten.

47-åringen startet trenerkarrieren med Skedsmos damelag i 1987. Senere har han vært innom en rekke klubber. Han har ledet både Odd og Start til eliteserien. I 2005 ledet han Start til seriesølv. To år senere ledet han Lillestrøm til cupgull. Nordlie har også reddet Viking og Kongsvinger fra nedrykk.

Han har rykket ned med Vålerenga og Fredrikstad. To ganger ledet han Sandefjord til opprykkskvalik. I tillegg har Nordlie vært benyttet som ekspert i fjernsynet.

Det er ventet at Tom Freddy Aune blir hovedtrener i Fredrikstad dersom østfoldingene velger å avslutte avtalen med Tom Nordlie. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2