Edvartsen tar Fotballforbundet til retten

Den avsatte fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen har frasagt seg retten til å forhandle med Norges Fotballforbund (NFF) etter sparkingen av ham, skriver VG.

Svein-Erik Edvartsen, her fra kampen mellom Sarpsborg og Tromsø i 2016.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Svein-Erik Edvartsen, her fra kampen mellom Sarpsborg og Tromsø i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det bekrefter 38-åringens advokat, John Christian Elden.

– Vi ser ikke grunn til å ønske forhandlinger. Han vil ha jobben tilbake og erstatning for ubehøvlet opptreden fra NFFs side, skriver Edvartsens advokat John Christian Elden i en e-post til VG.

Fotballforbundet har fått varsel om at Edvartsen har gått til søksmål. Nå er det NFF som i løpet av to uker kan kreve forhandlinger. Den tidligere toppdommeren må møte i disse forhandlinger hvis så skjer.

– Vi har avsluttet ansettelsesforholdet til Edvartsen og begrunnet hvorfor, og forholder oss til det. Vi har ikke behov for å kommentere dette nærmere, skriver kommunikasjonssjef i NFF, Svein Graff.

38-åringen ble for to uker siden fjernet fra stillingen som seksjonsleder for samfunnsansvar i Fotballforbundet. Han får heller ikke dømme fotballkamper i 2018.

Konflikten synes å ha blitt løst etter et forlik i mai, men senere har det kommet fram at NFF sitter på flere e-poster som Edvartsen skal ha sendt under falske navn. Det er e-poster som omhandler Edvartsen og dommersjef Terje Hauge, og som NFF mener de har bevis for er sendt av Edvartsen. Edvartsen avviser dette.

Det skal være en av årsakene til at 38-åringen mistet jobben som seksjonsleder. Men etter det TV 2 kjenner til er de fire e-postene bare en del av grunnlaget NFF baserer oppsigelsen av Edvartsen på. Norges Fotballforbund mener at måten den omstridte kamplederen har opptrådt på er uforenlig med den fremskutte posisjonen han har hatt sommerferie og pappapermisjon fra de tre siste månedene.

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2