Dramatisk Japan-seier

Vertsnasjon Qatar så ut til å detonere en bombe. Men Japan kom kraftig tilbake og sikret plass i asiamesterskapets semifinale helt på tampen.

JAPAN JUBEL: Makoto Hasebe (i midten) jublet etter seieren mot Qatar. (Foto: MOHAMMED DABBOUS/Reuters)
JAPAN JUBEL: Makoto Hasebe (i midten) jublet etter seieren mot Qatar. (Foto: MOHAMMED DABBOUS/Reuters)

Qatar er tildelt VM i 2022 og viser for tiden fram landets egenskaper som arrangør av mesterskap. Men asiamesterskapet endte ikke med sportslig sjokkjubel for det lille landet.

Det var imidlertid ikke langt unna. Japan, en av favorittene, slet nemlig lenge i fredagens kvartfinale. Først minuttet før full tid kom seiersmålet for Japan, som da spilte med bare ti mann. Høyreback Masahiko Inoha trengte bare å bredside ballen i nettet etter at tomålsscorer Shinji Kagawa hadde lurt offsidefella og skaffet seg enormt rom.

Japan hadde vært under både 0-1 og 1-2, men kjempet til siste minutt. Kagawa hadde utlignet to ganger. Qatar tok ledelsen i første omgang ved Sebastian Soria, mens innbytter Fabio Cesar satte inn 2-1 med en halvtime igjen av oppgjøret.

Like før 2-1-målet fikk japaneren Maya Yoshida se det røde kortet. Men selv med ti mann klarte Japan å vende kampen.

I fredagens andre kvartfinale sørget to mål av Ulugbek Bakajev for at Usbekistan gikk videre til semifinale på bekostning av Jordan. Usbekistan vant 2-1. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2