Dortmund jager tabelltoppen

Borussia Dortmund valset over Hamburg med 5-1 på bortebane søndag. Dermed er fjorårsmesteren à poeng med serieleder Bayern München.

Kevin Grosskreutz (Foto: FABIAN BIMMER/Reuters)
Kevin Grosskreutz (Foto: FABIAN BIMMER/Reuters)

De to storlagene har begge samlet 37 poeng etter 18 serierunder. Det samme har også tabelltreer Schalke.

Etter at Bayern München tapte for annen gang mot Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach lørdag er det uhyre jevnt i toppen av Bundesliga. Bayern har fortsatt fire plussmål mer enn Dortmund, mens Schalke har ytterligere ni mål svakere målforskjell. Gladbach følger som nummer fire bare ett poeng bak tettrioen.

Dortmund kjørte fullstendig over Hamburg. Vertene, som stilte uten Per Ciljan Skjelbred i kamptroppen, har hatt en vanskelig sesong. Det ble heller ingen opptur med den regjerende mesteren på besøk.

– Alt fungerte for oss, men dette var bare én kamp. Vi spilte spillet vårt og det er flott at det ga utslag på sluttresultatet. Vi ønsket oss ikke ha en nervøs start på annen halvdel av sesongen, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp til Sky TV.

Kevin Grosskreutz og Robert Lewandowski sørget for 2-0 til gjestene ved pause. Polakken Jakub B¿aszczykowski, med kallenavnet «Kuba», ordnet både den tredje og fjerde fulltrefferen mot det stakkars vertene hjemmelaget. Grosskreutz spilte så fram Lewandowskis annen scoring for kvelden før Paolo Guerrero scoret et trøstemål for Hamburg mot slutten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2