Diego Costa og Koke sendte Atlético forbi Barcelona igjen

Barcelona ledet La Liga i noen timer, men ble sendt ned til annenplassen igjen etter Atlético Madrids sterke 2-1-seier borte mot Athletic Bilbao lørdag.

NOTORISK: Diego Costa fortsetter å bøtte innpå scoringer for Atlético Madrid. Nå er han oppe i 25 ligamål denne sesongen. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Atlhetic Bilbao-Atlético Madrid 1-2

Atlético ble spådd en knallhard kamp i Bilbao, men som så mange ganger tidligere denne sesongen viste Diego Simones menn stor vinnervilje og motstandsstyrke.

Det startet riktignok ikke godt for Atlético. Etter fem minutter sto det 1-0 til hjemmelaget etter en lobb av Iker Muniain. Tilhengere av Barcelona og Real Madrid øynet poengtap for gullrivalen.

Men halvveis ut i første omgang utlignet Diego Costa med sitt 25. seriemål for sesongen. Ti minutter etter pause ordnet Koke 2-1.

Athletic Bilbao fikk Aymeric Laporte utvist for sitt annet gule kort i sluttminuttene. Det var bare baskerlagets annet hjemmetap. For Atlético var det lagets femte strake seier.

Madrid-klubben topper tabellen ett poeng foran Barcelona, som tidligere lørdag slo byrival Espanyol 1-0 etter et straffemål av Lionel Messi. Real Madrid på tredjeplass må slå naboklubben Rayo Vallecano på hjemmebane senere lørdag for å henge med i gullstriden. (©NTB)