Maren Mjelde er av landslagssjef Roger Finjord utpekt til kvinnelandslagets nye kaptein.

NY KAPTEIN: Landslagsspiller Maren Mjelde under presentasjonen av de 23 spillerne som var i Norges tropp til VM i Canada. Foto: Berit Roald / NTB scanpix FOTO: ROALD, BERIT /

– Det er selvfølgelig veldig stort. Å være kaptein for Norge er noe av det største. Jeg har vært det i noen kamper tidligere, men nå er det bestemt at jeg skal være kaptein fast. Jeg skal bære kapteinsbindet med ære, sier Avaldsnes-spilleren til fotball.no.

Hun er bare 25 år, men har vært landslagsspiller siden 2007 og nærmer seg 100 landskamper. Hun er en av spillerne Finjord definerer som troppens kjernegruppe.

– Som ny landslagssjef har jeg behov for umiddelbart å sette mitt stempel på laget, sier Finjord.

– Jeg har ambisjon om å lede laget til store øyeblikk i mange år framover, og jeg ønsker å ha en forlenget arm på og utenfor banen med den nødvendige erfaringen, de rette egenskapene og i tillegg mange år foran seg i internasjonal fotball på høyeste nivå. Den spilleren har jeg i Maren Mjelde.

I vår ga Even Pellerud kapteinsvervet til Trine Rønning. Hun ledet laget i de kampene hun spilte i sommerens VM. Veteranen stiller seg bak Finjords valg.

Mjelde fikk en god start som kaptein, og Finjord en god som landslagssjef, da Norge slo Skottland 4-0 torsdag.

Emilie Haavi scoret det første målet under hans ledelse med et kjempeskudd fra langt hold i det 18. minutt, og Ada Hegerberg, Nora Holstad Berge og Ingrid Moe Wold økte hver sin gang i Glasgow.

Norge møtte et skotsk lag som var ganske nær å kvalifisere seg til sommerens VM, med knepent tap for Nederland i omspillet. Skottene holdt på å ta ledelsen nesten direkte fra avspark, men siden handlet det meste om Norge.

Finjords lag rakk å skape en rekke store sjanser allerede før Haavis ledermål, som gikk via tverrliggeren og inn.

Noen minutter før pause suste Kristine Minde fram på høyresiden og fant hodet til Ada Hegerberg, som ikke levnet keeper noen sjanse.

Gemma Fay i Skottlands mål leverte en rekke gode redninger, særlig på forsøk fra Lisa-Marie Karlseng Utland, men rett etter pause ble hun sjakk matt igjen da Nora Holstad Berge scoret etter hjørnespark