Dette er Huseklepps nye manager

Michael Appleton har forlatt posten som assistent i West Bromwich og blir ny manager for Portsmouth i Championship.

Michael Appleton. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Michael Appleton. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

35-åringen har underskrevet en kontrakt på 3,5 år med sørkystklubben. Den tidligere Manchester United-spilleren har vært trener siden en kneskade satte en stopper for hans aktive karriere i 2003.

– Jeg er fornøyd og begeistret over å få denne jobben. Forhåpentligvis kan jeg spre denne begeistringen ut over resten av klubben, sa Appleton torsdag.

Appleton etterfølger Steve Cotterill, som forlot Erik Huseklepps klubb forrige måned. Flere andre kandidater har vært koblet til jobben, blant andre Moldes Ole Gunnar Solskjær.

Les også: Huseklepp tror på Manchester-drama i Premier League
Les også: Erik Huseklepp: – Dette flagger jeg høyt, men ikke i media

Appleton er den 21. spilleren som har spilt under Alex Ferguson og senere er blitt manager. Han følger i fotsporene til store United-helter som Bryan Robson, Roy Keane, Mark Hughes og Paul Ince.

– Det blir en løpende utfordring. Man blir dømt etter resultater, og førstelaget er det viktigste, men jeg vil bygge opp klubbens infrastruktur, utvikle akademiet og forhåpentligvis få et eget treningsanlegg på sikt. Rekruttering og lignende ting vil være nøkkelen, la Appleton til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2