INNE I VARMEN: Til tross for lite spilletid for Manchester United denne høsten, er Harry Maguire fortsatt blant Gareth Southgates utvalgte. Foto: John Walton
INNE I VARMEN: Til tross for lite spilletid for Manchester United denne høsten, er Harry Maguire fortsatt blant Gareth Southgates utvalgte. Foto: John Walton

Dette er Englands VM-tropp

Gareth Southgate har tatt ut VM-troppen.

Englands landslagssjef Gareth Southgate presenterte torsdag troppen som reiser til Qatar-VM.

Southgate har utelatt navn som Tyrone Mings, Joe Gomez, Ruben Loftus-Cheek, Jadon Sancho og Ivan Toney, men det er funnet plass til Ben White, Conor Gallagher, James Maddison og Callum Wilson.

Harry Maguire er også med i troppen, til tross for at midtstopperen har slitt med spilletiden i Manchester United denne høsten.

– Han er en av våre beste midtstoppere. Vi vet at vi har mange spillere som har levert varene i mesterskap og vet hva som kreves. Vi har andre spillere som har prestert bra og er i form, men vi må finne den rette balansen, sier Southgate på en pressekonferanse.

Reece James og Ben Chilwell mister VM på grunn av skade, mens Manchester City-duoen Kyle Walker og Kalvin Phillips er friskmeldte i tide og inne i varmen til Southgate. Phillips gjorde comeback etter nesten to måneder på sidelinjen mot Chelsea onsdag kveld.

– Vi vet at Kalvin ikke kan spille sju 90-minuttere. Det er ikke mulig. Vi kommer til å bygge opp formen han, men han er tilgjengelig, skadefri og vi har ikke stor dekning bak ham. Kalvin er en superspiller, og vi føler at det er verdt å ta risikoen, sier Southgate.

– Det er annerledes med Kyle, som ikke er tilbake i full trening ennå, men han kommer til å være tilgjengelig før siste kamp i gruppespillet, fortsetter landslagssjefen.

England møter Iran, USA og Wales i VM-gruppespillet. Den første kampen kommer mot Iran mandag 21. november.

Hele troppen:

Målvakter: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle) og Aaron Ramsdale (Arsenal).

Forsvarsspillere: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City) og Ben White (Arsenal).

Midtbanespillere: Jude Bellingham (Dortmund), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City) og Declan Rice (West Ham).

Angripere: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), James Maddison (Leicester), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea) og Callum Wilson (Newcastle).