Dette er de heteste OBOS-profilene nå

TV2s eksperter feller sin dom.

FRISPARK-KONGE: Robin Rasch har vært en viktig brikke for KFUM Oslo i mange sesonger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
FRISPARK-KONGE: Robin Rasch har vært en viktig brikke for KFUM Oslo i mange sesonger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Over en tredjedel av årets OBOS-liga er gjennomført. Etter tolv spilte kamper er det tett både i toppen og i bunn av tabellen. Helt øverst ligger formlaget Kongsvinger med 24 poeng. Vegard Hansens gutter har vunnet sju av de åtte siste kampene.

To poeng bak Kongsvinger ligger ubeseirede Fredrikstad. Poenget bak Fredrikstad følger Kristiansund og Sogndal.

I den ferskeste episoden av TV 2s fotball-podkast tar Amin Askar, Amund Lutnæs og Helge Kalleklev temperaturen på OBOS-ligaen. I podcasten lister Lutnæs og Askar opp de sju enkeltspillerne som har utmerket seg mest så langt i sesongen.

Her er listen til Askar og Lutnæs:

Robin Rasch, 29 år, midtbanespiller - KFUM Oslo

– Jeg har lyst til å trekke fram Robin Rasch, som år etter år leverer kjempegode sesonger. Det har vært ekstra morsomt i år, med tre frispark som han har satt direkte i mål. En spiller som kan diktere kamper alene. Jeg er faktisk overrasket over at ingen Eliteserie-klubber har hoppet på ham enn så lenge. Det virker som om Robin Rasch skal spille i Eliteserien, så må han gjøre det med KFUM Oslo, sier Lutnæs.

– En døende art

Sondre Ørjasæter, 19 år, midtbanespiller - Sogndal

– En spiller jeg kjente lite til før denne sesongen. Jeg så ham i et par oppkjøringskamper og synes han så spennende ut. Han er en spiller i veldig fin alder. En spiller etter mitt hjerte, en døende art, en spiller som er god én mot én. Han har en fantastisk driv med ball, god til å sette ut spillere med enkle kroppsfinter, og så har han en veldig fin nærteknikk som gjør at han holder ballen tett til seg, selv i stor fart, sier Askar.

DØENDE ART: Sogndals Sondre Ørjasæter har ferdigheter som er mangelvare i norsk fotball. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
DØENDE ART: Sogndals Sondre Ørjasæter har ferdigheter som er mangelvare i norsk fotball. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Kristian Strømland Lien, 21 år, angrepsspiller - Mjøndalen

– Han er en ung spiller som virker å ha tatt nivået fra PostNord-ligaen veldig raskt. Scoret sju mål denne sesongen og er en kraftpakke som jeg tror vi kommer til å se høyere i seriesystemet om ikke så altfor lenge, vurderer Lutnæs.

SPENNENDE: Mjøndalens Kristian Lien, her i duell med Fredrikstads Tim Björkström, har hatt en strålende start på sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB
SPENNENDE: Mjøndalens Kristian Lien, her i duell med Fredrikstads Tim Björkström, har hatt en strålende start på sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: Annika Byrde

Ruben Kristensen Alte, 23 år, midtbanespiller - Ranheim

– Han er en spiller jeg synes er moden for større oppgaver. Jeg har sett ham spille åtter, som indreløper, hvor jeg synes han er enda bedre enn som en sekser. En veldig moderne defensiv midtbanespiller som har et bra tempo, bra fot, god til å dra av press og drivende god med ball. For dem som ikke kjenner ordentlig til ham, så vil jeg sammenligne han med Frenkie de Jong. Nok en spiller etter mitt hjerte når man tenker på veien fotballen utvikler seg, sier Askar.

MODERNE: Ranheims Ruben Kristensen Alte, her i aksjon mot Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold
MODERNE: Ranheims Ruben Kristensen Alte, her i aksjon mot Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold

Samuel Pedro, 22 år, angrepsspiller - Jerv

– Hentet før sesongen i år. Totalt ukjent for alle egentlige. Seks mål, to målgivende. Kjempeinteressant spiller. En spiller som kan spille spiss og som kan være på vingen. Føyer seg inn i rekken av alle disse utenlandsimportene som Arne Sandstø har hentet inn de siste årene, sier Lutnæs.

Kan være tapt for Norge

Aksel Baran Potur, 21 år, midtbanespiller - Moss

– Aksel er en høy, venstrebeint indreløper. Utrolig ballsikker, flink til å skjerme ball i trange rom. Det er en type spiller som jeg liker. Han sklir enkelt forbi press. Hvis jeg skulle sammenlignet han med en spiller, så ville jeg sagt Adrien Rabiot når han var på sitt beste. Han drar litt forbi, veldig elegant, rolig og fin, og det ser veldig enkelt ut.

– Han er tatt ut på U21-landslaget til Tyrkia, så de har fått øynene opp for ham nå. Han er en spiller som flyr veldig under radaren. Jeg håper folk begynner å legge merke til han. Han er utrolig artig å følge, påpeker Askar.

Det tyrkiske uttaket kan føre til at Norge ikke vil få glede av Poturs ferdigheter. Han kan likevel fremdeles bli en av «våre beste menn».

Sander Munkeby Sundnes, 23 år, forsvarsspiller - Hødd

– Han har disse ekstreme innkastene som er et dødelig våpen for Hødd. Det er noe vi har lagt veldig merke til i disse Målfest-sendingene. Det er et stilstudie å se på disse innkastene, sier Lutnæs.

– De innkastene er grusomme. Da vi møtte dem, håpet jeg at ballen gikk ut til corner. For innkastene er stabile og knallharde. Det blir bare en lang dødballmatch når man møter Hødd, sier Askar.