Detaljene bak Berge-sagaen: Disse tre klubbene jaktet ham

Sander Berge (24) var lenge aktuell for en overgang til Premier League, men det blir isteden opprykkskamp denne våren.

BLIR VÆRENDE: Sander Berge flyttet ikke på seg i løpet av overgangsvinduet. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
BLIR VÆRENDE: Sander Berge flyttet ikke på seg i løpet av overgangsvinduet. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Det pågikk samtaler rundt Berges fremtid helt til kveldstimene tirsdag, kort tid før fristen for det internasjonale overgangsvinduet, men det er nå avgjort at nordmannen blir værende i Sheffield United.

Til tross for stor interesse fra flere Premier League-klubber, satte Berge aldri press på klubben sin for å få dra.

Han trente med Sheffield United på Deadline Day tirsdag og skal være tilfreds med å bli værende frem til sommeren for å kjempe om opprykk til Premier League.

I helgen blusset spekulasjonene rundt Berges fremtid for alvor opp i engelske medier. TV 2 er kjent med at Berges agent Morten Wivestad den siste uken har befunnet seg i London for å forhandle med klubber om en eventuell overgang.

STOR INTERESSE: Flere klubber har snust på Sander Berge. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån
STOR INTERESSE: Flere klubber har snust på Sander Berge. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Ifølge TV 2s opplysninger har tre klubber vært spesielt aktuelle som mulige destinasjoner for 24-åringen.

Fulham har vært i konkrete forhandlinger med Sheffield United og spillerens agent, men kom ikke til enighet om hverken overgangssum eller personlige betingelser. Det lå en 4,5-årskontrakt på bordet for Berge.

På Deadline Day var Newcastle United klubben som viste sterkest interesse. Den nyrike toppklubben var også i direkte kontakt med Sheffield United om et mulig lån med opsjon på kjøp av Berge, får TV 2 opplyst.

Den tredje klubben som var mest aktuell på tampen av vinduet, var West Ham, men av ulike årsaker kom heller ikke de helt i mål på overgangsvinduets siste dag.

Den konkrete interessen fra flere Premier League-klubber, til tross for at Berge var ute med skade fra oktober til desember, tolkes som et tydelig tegn på at 24-åringen vil være høyaktuell for en overgang til en større klubb til sommeren dersom han holder seg skadefri.

Da har Berge kun ett år igjen av kontrakten i Sheffield United.

Enn så lenge venter opprykksjakt for Asker-gutten. Sheffield United ligger på andreplass i Championship, som gir direkte plass i Premier League, med 12 poeng ned til tredjeplass Middlesbrough.