– Det er noe galt med denne ligaen

– Det som skjedde i dag, kan ikke skje igjen, sier Carlo Ancelotti etter nye rasistiske tilrop mot Vinicius Junior.

I FOKUS: Vinicus Junior var involvert i tre heftige situasjoner mot Valencia. Foto: JOSE JORDAN
I FOKUS: Vinicus Junior var involvert i tre heftige situasjoner mot Valencia. Foto: JOSE JORDAN

Valencia - Real Madrid 1 - 0 (1-0)

Det ble en høydramatisk kamp på Estadi de Mestalla da Real Madrid gjestet Valencia - i fokus stod Vinicius Junior.

– Vondt blir til verre for Real Madrid. Tilropene til den talentfulle brasilianeren har haglet gjennom hele matchen, sier TV 2s kommentator Magnus Drivenes.

– En frustrerende aften for Real Madrid der Vinicius Junior var i en av hovedrollene, fortsetter Drivenes.

Vinicius Junior ble utvist på overtid i kampen.

– Prisen som rasistene har vunnet var utvisningen min. Det er ikke fotball, det er LaLiga, skriver Real Madrid-stjernen på Instagram etter kampen.

På Twitter utdyper Vinícius og tar et knallhardt oppgjør. Han skriver at rasisme er normalt i LaLiga. Vinicius kritiserer forbundet for ikke å ta tak og mener at motstanderne «oppfordrer» til det.

– Turneringen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano og Messi, tilhører nå rasistene, skriver brasilianeren.

LaLiga-president Javier Tebas går til motangrep på Vinicius. Han hevder at Real Madrid-stjernen ikke har møtt opp på to avtalte høringer som Vinicius selv skal ha bedt om.

– Før du kritiserer og informerer LaLiga, er det nødvendig at du forklarer deg ordentlig, skriver Tebas på Twitter.

Like etterpå fikk han igjen svar fra den brasilianske stjernen.

– Istedenfor å kritisere rasister, dukker LaLiga-presidenten nok en gang opp på sosiale medier for å angripe meg.

I innlegget krever Vinicius Junior handlinger fra presidenten – og straffer til rasistene. Han har også en oppfordring til Tebas:

– Se svarene på innleggene dine og få en overraskelse ...

To baller på banen

Like før 70 spilte minutter kom Real Madrid i angrep. Vinicius Junior kom på løp - så ble ballen truffet av en annen ball og gikk ut.

TV-bildene viste at det var en ball for mye på banen, og den ekstra ballen lå innenfor Valencias 16-meter da den brasilianske stjernespilleren kom på løp.

Valencias Eray Cömert, som stod innenfor 16-meteren, valgte å skyte bort ballen med den som var mye og ble belønnet med gult kort. Real Madrid fikk frispark like utenfor linjen.

Vinicus Junior og de andre Real Madrid-spillerne var tydelig frustrerte og brukte flere minutter på å uttrykke sin misnøye til dommer Ricardo de Burgos.

Like før Real Madrid skulle ta frisparket valgte dommeren å løpe mot trenerbenkene etter å ha blitt tilkalt av fjerdedommer - etter alt å dømme på grunn av store protester fra benken.

Heftig diskusjon med publikum

Mens dommer de Burgos var ved trenerbenken oppstod en ny situasjon på Estada de Mestalla.

Vinicius Junior havnet i en heftig diskusjon med publikum etter tilrop fra tribunen. Han forsøkte så å få dommeren bort til tribunen for å peke ut noen.

Ifølge flere i Real Madrid-leiren handlet det om rasistiske tilrop fra Valencia-fansen. Vinicius Junior skal ha ropt til dommeren «jeg vil ikke spille mer».

– Dette er ikke noe nytt. De mangler respekt for Vinicius på stadioner i hele Spania. Han er en spiller vi må ta vare på, en nøkkelspiller i ligaen vår. Forhåpentligvis kan La Liga forsvare ham slik at vi kan se den beste Vinicius, sier Real Madrids Dani Ceballo til Movistar TV gjengitt av The Athletic.

Ancelotti: – Det er noe galt med denne ligaen

Etter kampen var Real Madrid-trene Carlo Ancelotti svært frustrert.

– Vil du snakke om fotball, eller vil du snakke om noe annet, spurte han i intervjuet etter kampslutt.

Italieneren var kun i humør til én ting.

– Jeg har ikke lyst til å snakke om fotball, kom det kjapt.

Ancelotti krever nå at rasisme må ta slutt.

Carlo Ancelotti og Vinicius Junior under kampen mot Valencia. Foto: PABLO MORANO
Carlo Ancelotti og Vinicius Junior under kampen mot Valencia. Foto: PABLO MORANO

– Jeg vil ikke snakke om fotball, men om det som har skjedd her. Jeg mener det er mye viktigere, dette er verre enn enn et fotballtap, tror du ikke det? Det som skjedde i dag kan ikke skje igjen, et stadion som skrek apekatt til en spiller, sier Ancelotti.

– Det er noe galt med denne ligaen, legger Ancelotti til.

Forrige helg var TV 2 til stede på La Rambla da Barcelona-fansen feiret sitt ligagull. Der var TV 2s reporter vitne til at Vinicius ble utsatt for rasistiske tilrop ved flere anledninger.

– Vi fordømmer alle disse fornærmelsene. Det er kameraer her og hvis det er tydelig hvem som gjorde det, mener jeg de aldri bør få returnere til en fotballstadion, sier Valencia-kaptein José Gayà.

Utvist etter slag i ansiktet

På overtid fikk Real Madrid-stjernen rødt kort.

Giorgi Mamardashvili i Valencia-målet reddet et frispark fra Toni Kroos. Etter det ble det opphetet situasjon mellom de to lagene. Dommer de Burgos ga Vinicius Junior gult kort for hans innblanding.

VAR grep inn og reprisen viste at Vinicus Junior ga et slag i ansiktet på Valencias Hugo Duro.

Det gule kortet ble omgjort til rødt etter at de Burgos hadde sett situasjonen om igjen, og det til store protester fra Vinicius Junior som klappet ironisk før han klaget iherdig til dommeren.

– Vinicius Junior blir jo først holdt omtrent i kvelertak, og så er det han som får det røde kortet der?, sier en spørrende kommentator Drivenes.

– Han har fått hard medfart både fra tribunen og dommer i dag, og da skjønner jeg at Vinicius Junior føler det er urettferdig, fortsetter Drivenes.

De tre situasjonene førte til totalt 16 minutters tilleggstid.

Valencia kunne til slutt juble for tre poeng. Lopez Noguerol ble matchvinner.