President Angel María Villar ble pågrepet i forbindelse med en politirazzia natt til tirsdag. Foto: REUTERS/Nacho Doce.
President Angel María Villar ble pågrepet i forbindelse med en politirazzia natt til tirsdag. Foto: REUTERS/Nacho Doce.

Den spanske fotballpresidenten arrestert

Spansk fotball rystes av en skandale. Fotballpresident Angel María Villar er blant de arresterte i en opprullende korrupsjonssak.

Arrestasjonene skjedde etter at spansk politi tirsdag morgen slo til og ransaket hovedkvarteret til Spanias fotballforbund (RFEF).

Villar, som også er visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), er mistenkt for å ha arrangert kamper for Spanias landslag som har gitt hans sønn Gorka økonomiske fordeler i form av lukrative forretningsavtaler. Det opplyser den spanske påtalemyndigheten, ifølge nyhetsbyrået AP.

I alt er fire personer arrestert. I tillegg til Villar og hans sønn er også fotballforbundets økonomi-visepresident Juan Padron blitt pågrepet. De er alle mistenkt for korrupsjon, underslag og dokumentfalsk.

– Forferdelig trist

Villar er også mistenkt for å ha brukt penger fra Det spanske fotballforbundet til å søke fordeler for å bli gjenvalgt som president. Det skriver Marca.

– Jeg kjenner ikke til omstendighetene, men dette er uansett forferdelig trist. Når det gjelder skyldspørsmålet, får vi vente og se hva som skjer. Det er en sterkt beklagelig sak, sier Per Ravn Omdal til NTB.

Omdal har tidligere vært president i Norges Fotballforbund. Han har hatt mange verv i UEFA opp gjennom årene.

– Jeg har kjent ham (Villar) i 30 år. Det jeg kan si er at han har vært en god og nær kollega i mange år, sier han.

67 år gamle Villar var midlertidig UEFA-president fra oktober 2015 til september 2016 før Aleksander Ceferin tok over etter at Michel Platini ble suspendert fra sin post.

– Vi må høre hva domstolen sier. Loven skal følges. Alle er like for den og ingen skal leve utenfor den, sier Spanias kultur- og idrettsminister Íñigo Méndez de Vigo.

Lang fartstid

Villar ble i mai for åttende gang på rad gjenvalgt for en ny fireårsperiode som spansk fotballpresident. Han har lang fartstid som fotballtopp. Helt siden 1992 har han fungert som visepresident i UEFA, og han har vært visepresident i FIFA siden 2002.

I november 2015 fikk Villar en bot på 25.000 sveitserfranc (212.000 kroner) og en advarsel fra FIFA for manglende samarbeid under granskningen av tildelingen av fotball-VM til Russland i 2018.

UEFA sier i en uttalelse at de er klar over rapportene som omhandler Villar, men at de ikke har noen kommentarer på nåværende tidspunkt.

Villar hadde for øvrig en karriere som midtbanespiller for Athletic Bilbao mellom 1969 og 1981. Han fikk 22 landskamper og scoret tre mål for Spania.

(NTB).

Mer innhold fra TV 2