Deler sjokkerende video

Carlo Ancelottis utspill etter Valencia-kampen får flere til å reagere. Selv har Vinícius Júnior delt bevis på hetsen han har vært gjennom.

– Her er det et helt stadion som kommer med rasistiske tilrop til én spiller, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti etter Valencia-kampen.

Ancelotti raste mot behandlingen Vinícius Júnior fikk søndag kveld.

Brasilianeren har fått hets og rasisme fra spanske fotballtribuner flere ganger denne sesongen, men ifølge Ancelotti skilte Mestalla seg ut.

Sent mandag kveld har Real Madrid-stjernen delt en sjokkerende video, med et utdrag fra flere supportere som kommer med rasistiske rop til kantspilleren gjennom sesongen.

– Hver bortekamp er en ubehagelig overraskelse og det har vært mange denne sesongen. Dødsønsker, hengt dukke, ulovlige skrik. Alt er registrert, skriver Vinícius.

Flere har reagert på at det var brasilianeren som ble utvist i søndagens oppgjør. Slaget kom etter kraftig provokasjon både fra tribunen og Valencia-spillerne.

Det ser ut til å ha fått konsekvenser. Storavisen Marca melder at VAR-dommer Nacho Iglesias Villanueva og fem andre dommere fra kampen ikke får dømme mer.

Grunnen skal være at VAR-videoen som ble vist på skjermen bare var Vinícius' slag mot Hugo Duros, og ikke foranledningen til hendelsen, skriver avisen.

Krever unnskyldning

SUPPORTERLEDER: Federico Sagreras. Foto: TV 2
SUPPORTERLEDER: Federico Sagreras. Foto: TV 2

Federico Sagreras, som er president for Valencias supportere, liker dårlig ordene fra Ancelotti.

– Vi mener at han bør be om unnskyldning, sier Sagreras til TV 2.

– Han kan ikke stemple alle oss slik når det er snakk om fire, 100 eller 150 tilskuere. Det var 46.000 tilskuere på Mestalla, sier han.

Også Marca-journalist Javier Lázaro reagerer på Ancelottis utspill.

– Ancelotti gjorde en feil. Han kan ikke si at 40.000 tilskuere er rasister. Jeg tror ikke det var så mange, men det kom rasistiske fornærmelser. Det viser bildene, men jeg er helt uenig med Ancelotti i at Mestalla hadde en rasistisk atmosfære, sier Lázaro til TV 2.

Lázaro mener også at Ancelotti bør si unnskyld til Valencia-fansen.

– Den spanske ligaen har et problem, og det er ikke Vinícius. Vinícius er offeret for et svært alvorlig problem, sa Ancelotti etter kampen.

FORSVARER VINÍCIUS: Real Madrid-trener Carlo Ancelotti. Foto: Pablo Morano / Reuters
FORSVARER VINÍCIUS: Real Madrid-trener Carlo Ancelotti. Foto: Pablo Morano / Reuters

Sagreras mener Vinícius er en provoserende spiller.

– Han er en spiller som folk misliker. Ikke på grunn av hudfargen, men oppførselen, sier supporterlederen.

Valencia meldte på sine nettsider at de hadde identifisert én tilskuer som kom med rasistiske gester mot Vinícius. Klubben har åpnet disiplinærsak og kan komme til å utestenge supporteren på livstid.

Rødt kort: Vinícius Júnior 1-0 (90)