HAR FUNNET TONEN: Erling Braut Haaland og Kevin de Bruyne feirer 2-0-målet mot West Ham, der belgieren serverte nordmannen. Til venstre jubler Phil Foden. Foto: TONY OBRIEN
HAR FUNNET TONEN: Erling Braut Haaland og Kevin de Bruyne feirer 2-0-målet mot West Ham, der belgieren serverte nordmannen. Til venstre jubler Phil Foden. Foto: TONY OBRIEN

De Bruyne slår tilbake: – Haaland bryr seg ikke. Hva vil du han skal gjøre?

LONDON (TV 2): Manchester Citys belgiske superstjerne Kevin de Bruyne (31) mener Erling Braut Haaland (22) har en klar innstilling til kritikerne.

Etter å ha satt seg i spillerbussen, la De Bruyne – eller noen i hans PR-apparat – ut en Twitter-melding med et bilde sammen med lagets nye norske stjernespiss.

– Premier League, velkommen til Erling Haaland, skrev belgieren.

Like før hadde han gått gjennom pressesonen der et knippe journalister ventet. I motsetning til resten av lagkameratene valgte han å stoppe og snakke.

De fleste spørsmålene han fikk, handlet om relasjonen til Haaland.

– Jeg er ikke bekymret for det, svarer han på spørsmål om det er en gyllen kombinasjon på gang mellom de to.

– Noen ganger ser man at det ikke er 100 prosent ennå, men vi har bare spilt et par kamper sammen. Han kommer til å gjøre løpene sine, og hvis jeg finner ham, kommer han til å score, sier De Bruyne.

– Gleder du deg til å utvikle den kombinasjonen denne sesongen?

– Ikke mer enn de andre kombinasjonene. Han er der for å score mål og hjelpe laget, og det gjorde han i dag, men jeg legger ikke for mye press på ham, sier De Bruyne og fortsetter:

– Jeg vet at det er mye «hype» rundt ham. Det er bra for ham å starte på den måten.

– Si hva dere vil

Manager Pep Guardiola lot seg spesielt imponere av Haalands mentalitet da han gikk rett bort til ballen og plukket den opp etter å ha skaffet City straffe i første omgang mot West Ham.

Han sendte keeperen feil vei og feiret i lotus-stilling. Så hysjet han på West Ham-fansen.

De hadde buet på ham flere ganger under kampen, men kanskje var gesten vel så mye rettet mot de mange meningsbærerne som hadde kritisert Haaland etter sjansesløseriet i Community Shield-oppgjøret mot Liverpool i forrige uke.

På spørsmål fra TV 2 om hvilke tanker han gjør seg om Haalands mentalitet og måte å slå tilbake på etter kritikken, svarer Kevin de Bruyne:

– Han bryr seg ikke om kritikken. Dere kan si hva dere vil, folk kan si hva de vil. Hva vil du han skal gjøre? Hvis han ikke scorer i én kamp, er han dårlig; hvis han scorer to, er han fantastisk. Det er sånn verden fungerer. Det kommer til å gå bra med ham.

– Aldri perfekt

– Fikk han noe tyn på treningsfeltet denne uken?

– Hvorfor? Fordi han bommet på en sjanse? Nei! Det skjer. Ærlig talt, vi bryr oss ikke. Noen ganger skjer det. Noen ganger gjør man feil, noen ganger spøker man med det, men vi jobber hardt. Og selv om han ikke scoret forrige uke, kom han seg i fire-fem gode posisjoner. Han har selvtillit nok til å score.

– Du sier dere ikke er 100 prosent ennå, hvor lang tid vil det ta før forbindelsen De Bruyne–Haaland er perfekt?

– Den kommer aldri til å bli perfekt. I dag var det noen ganger hvor jeg prøvde å finne ham, og ikke klarte det. Én gang fant jeg ham. Sånn er det. Ingen er perfekt. Man gjør feil og fortsetter, sier De Bruyne.

Han svarer kontant «nei» på spørsmål om han tror Manchester City må spille annerledes nå som de har Haaland i laget.

– Jeg har spilt med spisser før. Det er det samme for alle, sier den belgiske playmakeren.