KALDT: Hun smilte før kampen, men etter semifinaletapet for Norge var Katrine S. Pedersen lengre nede. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
KALDT: Hun smilte før kampen, men etter semifinaletapet for Norge var Katrine S. Pedersen lengre nede. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Danmark-kapteinen: – Som en bøtte kaldt vann i hodet

De danske fotballjentenes kaptein, Stabæk-spilleren Katrine S. Pedersen, var enormt skuffet etter at EM-semifinalen endte med straffetap for Norge.

Norge-Danmark 1-1, 4-2 etter straffespark-konkurranse:

– Akkurat nå må jeg bare si at det føles svært dårlig. Vi kjempet godt og kom tilbake sent i kampen, men nå føles det som en bøtte drittkaldt vann i hodet, sier hun til DR etter kampen.

I kvartfinalen tok Danmark seg videre gjennom straffesparkkonkurranse mot Frankrike. Derfor hadde Pedersen troen på at laget skulle klare samme bragd mot Norge.

– Vi hadde håpet at den gode erfaringen med straffespark skulle bringe oss videre, sier hun.

Danmark hadde ballen mye, men slet med å bryte gjennom det norske forsvaret. Etter å ha ligget under nesten hele kampen, fikk danskene utligningen ved Mariann Knudsen tre minutter før full tid.

Les også: Keeperstorspill sendte Norge til EM-finalen

Sendte trøste-sms til EM-darling
– Det føltes litt som om det var en mur vi skulle igjennom. Vi prøvde med både lange baller og stikkere. Det ble vanskelig når de lå så lavt, sier Pedersen.

En av de danske jentene som ble observert gråtende, var Katrine Veje. Hun kunne trøste seg med SMS fra den danske Ajax-stjernen Christian Eriksen etter kampen.

– Vi har skrevet litt sammen under sluttspillet, og han har også nettet tekstet at det var en fin laginnsats og at vi spilte bra. Det er rart å høre fra en som har peiling på det, og det er jo alltid deilig, sier Veje til dansk TV2.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2