ILLE UTE:  Sepp Blatter har fått sponsorene mot seg.   REUTERS/Arnd Wiegmann/Files FOTO: ARND WIEGMANN /
ILLE UTE:  Sepp Blatter har fått sponsorene mot seg.   REUTERS/Arnd Wiegmann/Files FOTO: ARND WIEGMANN /

Coca-Cola og McDonald's vil ha Blatter fjernet

Gigantsponsoren Coca-Cola vil at Sepp Blatter trer tilbake som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med umiddelbar virkning.

Sponsoren mener at det er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

– For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola.

Kort tid etter pressemeldingen fra Coca-Cola, kom også fastfood-giganten McDonald's med samme melding. 

McDonald's krever at Sepp Blatter fjernes som FIFA-president med umiddelbar virkning.

– De siste ukers hendelser har fortsatt å ødelegge ryktet og omdømmet til FIFA og tilliten til lederskapet i organisasjonen, skriver McDonald's.

– Det vil være det beste for FIFA og fotballens interesse at Blatter gir seg nå, sier hamburgerkjeden.

Senere fredag opplyste kredittkortgiganten VISA at også de krever at Blatter gir seg. Etter planen skal Blatter sitte i presidentstolen helt til i februar 2016.

I en pressemelding fra sine advokater fredag kveld sier Blatter at han ikke vil trekke seg før planlagt, til tross fra kravene fra FIFAs hovedsponsorer.

– Coca-Cola er en høyt verdsatt sponsor for FIFA, men Mr. Blatter er uenig med deres synspunkter og mener det ikke er i FIFAs beste interesse om han forlater kontoret sitt nå. Det vil heller ikke være en fordel for prosessen og reformen som nå er satt i gang. Derfor vil han ikke trekke seg, heter det blant annet i pressemeldingen, ifølge The Guardian.

Det er bare én uke siden den omstridte FIFA-presidenten selv ble et mål for den omfattende etterforskningen i den pågående FIFA-skandalen. 

79-åringen mistenkes for økonomisk vanstyre og/eller underslag og ble avhørt forrige fredag etter et møte i FIFAs eksekutiv-komité. Politiet gjennomført også en razzia i FIFAs hovedkvarter.

Dersom Blatter blir funnet skyldig i korrupsjon risikerer han opptil ti år i fengsel.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2