Chelsea-stjerne kritiseres etter dyreplageri

Christian Pulisic får kjeft fra dyrevernere for en video han har lagt ut. Der trikser fotballprofilen med en ball før han faller på en kritisk truet abborfisk.

I en video publisert på Instagram kan man se Pulisic på en båt, med en fanget gigantfisk langs siden. Chelsea-stjernen sitter på kanten av båten og trikser med en ball. Deretter mister han balansen og faller oppå fisken.

– Forskningen er tydelig på at fisk føler smerte. Denne fisken holdes fast langs kanten på båten med en krok ut av munnen, og plages med hensikt. Christian Pulisic markedsfører altså seg selv ved å pine dyr, og viser dermed en type tankeløshet man iblant kan se hos barn. Det er nokså uvanlig at voksne mennesker leker seg med å pine dyr, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen til TV 2.

Se hendelsen som skaper storm i videovinduet øverst!

Sports Illustrated er et av mediene som har skrevet om hendelsen, mens dyrevernerne i Blue Planet Society raser på Twitter.

«Å misbruke en truet goliath grouper for en video i sosiale medier er et nytt lavpunkt», skriver gruppen på Twitter.

Abborfisken, som ikke har et norsk navn, men på engelsk kalles goliath grouper, er kritisk truet. Den er totalbeskyttet også i amerikansk farvann, ifølge University of Florida.

Pulisic får også kritikk i sitt eget kommentarfelt. I bildeteksten til videoen skriver han at livet passerte ham i revy, etterfulgt av et smilefjes og en takk til selskapet som tok ham med ut på fisketur. Pulisic har ikke kommentert kritikken mot ham.