TREKKER SEG: Wigan mister sponsor etter Mackay-ansettelse. Foto: Scanpix.
TREKKER SEG: Wigan mister sponsor etter Mackay-ansettelse. Foto: Scanpix.

Wigan mister sponsor etter kontroversiell ansettelse

Wigan tok onsdag sjansen på å ansette kontroversielle Malky Mackay som manager. Valget har fått en draktsponsor til å trekke seg.

Malky Mackay ble hentet til Wigan bare tre måneder etter at Englands fotballforbund (FA) bekreftet at skotten var under etterforskning. I august ble han anklaget for å ha sendt rasistiske, sexistiske og homofobiske tekstmeldinger. Han har selv innrømmet at meldingene var «uakseptable».

Ansettelsen har skapt store reaksjoner i England. Kjøkkenfirmaet Premier Range har prydet baksiden av Wigans drakter i Championship denne sesongen, men torsdag besluttet selskapet å avslutte samarbeidet.

– Dessverre har valget av Mackay satt oss i en uholdbar posisjon. Tekstmeldingene til Mackay er en sjokkerende påminnelse om en fortid vi trodde fotballen hadde lagt bak seg, står det i en pressemelding fra selskapet.

Mackay har tatt over Wigan som erstatter for Uwe Rösler, som i forrige uke måtte forlate klubben etter flere svake resultater. Skotten var også mannen som fikk sparken før Ole Gunnar Solskjær ble manager i Cardiff. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2