Casillas før Italia-kampen: – Vi er nervøse

Spania er dypt rammet av finanskrisen, mens italiensk fotball er rystet av nok en kampfiksingssak. Gigantene barker sammen i fotball-EM søndag, en kamp som ingen vil tape.

Iker Casillas (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
Iker Casillas (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

For selv om duoen er klare favoritter i gruppe C, der også Irland og Kroatia er med, kan tap i EM-åpningen sette ett av lagene på alvorlig etterskudd i jakten på kvartfinalespill.

Kampen i Gdansk blir den 30. mellom lagene. Italia har et overtak på de spanske europamesterne gjennom historien, men det betyr ingenting når stjernene løper ut på den nybygde arenaen i skipsverftsbyen søndag kveld.

Vil overraske
Et hav av pressefolk hadde lørdag møtt opp for å høre Italias landslagssjef Cesare Prandelli (54) og målvakten Gianluigi Buffon (34) snakke om storkampen.

– Vi er kommet hit for å overraske folk. Vi vet hva vi kan. Så får vi se hva som skjer. Spania er veldig sterke, men har respekt for oss. Det er ikke alltid det beste laget som vinner, og vi har også våre forhåpninger for denne kampen, sa Buffon.

Juventus-målvakten håper de asurblå kan gjøre hele nasjonen stolt, akkurat som da de vant VM for seks år siden.

– Flertallet av det italienske folket står bak oss, og slik har det alltid vært. Vi representerer hele nasjonen. Vi har en flott mulighet til å vise folk hjemme at de kan være stolte av landslaget sitt, fortsatte keeperen med hele 114 A-landskamper.

Nervøs mester
– Selvsagt er vi nervøse. Det er vanlig foran en åpningskamp i en turnering som dette. Vi ønsker å repetere det vi gjorde for fire år siden, men vet at det ikke blir lett, sa Casillas.

Han er både europamester (2008) og verdensmester (2010) med Spania.

– Italia er et sterkt lag. De har mange viktige spillere som Daniele De Rossi og Buffon. Vi forventer på ingen måte noen lett kamp. Vi har den største respekt for Italia, fortsatte Casillas.

Frykter 2010-kopi
– Vi har en god følelse. Treningene har vært gode. Vi har forberedt oss på en god måte. Dersom noen snakker negativt om oss, vil det bare fungere som ekstra motivasjon, sa den tidligere Fiorentina-treneren.

– Når Italia spiller fotball som vi kan, kan vi utfordre et lag som Spania. Vår målsetting er å vinne. Vårt lag må være dynamisk og aktivt hele tiden. All vår energi må brukes, sa Prandelli.

– Vi er klare til å komme i gang. Jeg ønsker ikke repetisjon av det som skjedde i Sør-Afrika for to år siden da vi innledet med tap. Vi ønsker oss en god start, og i gruppe med bare fire lag er den første kampen særdeles viktig.

Irland og Kroatia møtes i den andre kampen i gruppe C i Poznan søndag kveld. Verken irene eller Kroatia er i favorittsjiktet. Irland er med i sitt første EM siden debuten i 1988, men kroatene er med for tredje gang på rad. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2