Calderwood sparket etter Forest-smell

Det gamle storlaget Nottingham Forest er i full krise.

På selveste Boxing Day tapte «skogvokterne» 2-4 i bunnkampen hjemme mot Doncaster. Etter kampen fikk manager Colin Calderwood sparken.

Ærverdige Forest ligger fortsatt på nedrykksplass i mesterskapsserien. Laget står med 21 poeng etter 25 kamper. Det holder til 22.-plass. Kun to plussmål skiller ned til Doncaster på 23.-plass. Sist ligger Charlton med 19 poeng. Over streken ligger Southampton med 22.

Nottingham Forest bekreftet på sitt nettsted fredag kveld at Calderwood har fått sparken. «Vi er takknemlig for Colin og hans innsats i de to og et halvt siste årene, spesielt for at han ledet oss til opprykk fra nivå tre. Men vi er i en resultatorientert bransje, og det er viktig at vi holder oss i mesterskapsserien. Vi må gi oss alle muligheter til å klare det», lød det i meldingen på nottinghamforest.co.uk.

Paul Heffernan scoret to ganger for normalt målsky Doncaster. 11 mål hadde laget scoret så langt i sesongen før den viktige trepoengeren mot et tidvis hjelpeløst Nottingham Forest. Heffernan headet inn 1-0 til Doncaster etter 12 minutters spill.

Martin Woods doblet før Richard Wellens la på til 3-0 på et frispark like før sidebytte. Etter 65 minutter headet Heffernan inn sitt andre mål for kvelden.

Forest skulle pynte litt på resultatet gjennom et selvmål (Sam Hird) og Joe Garners fulltreffer fem minutter før slutt, men det blir neppe noen hyggelig julefeiring for rødtrøyene fra City Ground. Spesielt spillet i de første 45 minuttene var svake saker. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2