Bundesligaen best besøkt

Bundesligaen drar stadig flere tilskuere. De andre store ligaene i Europa klarer ikke å holde følge med den tyske toppdivisjonen.

Franck Ribery, Daniel Brosinski  (Foto: FRANK LEONHARDT/EPA)
Franck Ribery, Daniel Brosinski (Foto: FRANK LEONHARDT/EPA)

I sesongen som nettopp er ferdigspilt, var det i gjennomsnitt 42.600 tilskuere på kampene i Bundesligaen. Det gjør serien til den mest besøkte av de «fem store» i Europa.

For til tross for at flere mener den engelske eliteserien er best i alt, er den altså ikke det når det gjelder tilskuere. I snitt fant 35.600 tilskuere det for godt å se på de engelske lagene, ifølge en rapport fra konsulentgruppen Deloitte.

Den spanske ligaen og italienske serie A har et gjennomsnitt på like under 25.000 tilskuere, mens franske Ligue 1 har 21.000.

Den økonomiske krisen som rammer Europa, ser ikke ut til å lamme fotballinteressen. Tallene rundt om på kontinentet viser at fotballen fortsatt fenger publikummerne.

I England sank imidlertid gjennomsnittet med 1,27 prosent. Klubber som Stoke opplevde publikumsvekst, mens Newcastle også var blant klubbene som ble godt besøkt, til tross for at sesongen endte med nedrykk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2