Brøndby-sjef latterliggjorde egen trener, Semb Berge og Rashani under falsk navn

– I Norge ler de fremdeles av at de to nordmennene ble hentet for 12 millioner kroner.

DUELL: Daværende Brøndby-spiller Fredrik Semb Berge og Daniel Agger.
Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
DUELL: Daværende Brøndby-spiller Fredrik Semb Berge og Daniel Agger. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Foto: Sabroe, Liselotte

Brøndby kvittet seg onsdag med både klubbdirektør og trener. I tillegg la den danske toppklubben fram et underskudd på 17 millioner kroner.

Kaoset i klubben kommer i kjølvannet av tirsdagens avsløring hvor det kom fram at styreformann Jan Bech Andersen under kallenavnet «Oscar» har kommet med oppsiktsvekkende angrep på både Thomas Frank og tidligere sportssjef Per Rud på et forum for Brøndby-supportere.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg og Jan til tider har hatt et anstrengt forhold, og etter de siste dagers skriverier i pressen hadde jeg, Jan og Troels (Bech, sportsdirektør) en prat. På bakgrunn av denne praten har jeg valgt å avslutte samarbeidet på grunn av tillitsbrudd. Det gjør at jeg ikke kan fortsette i rollen som hovedtrener i Brøndby, sier Frank ifølge Ekstra Bladet.

Beklager, men trekker seg ikke

Bech Andersen erkjenner at han har skrevet som «Oscar» på forumet. Han kommer likevel ikke til å forlate klubben.

– Er jeg lei meg for uroen og bråket som jeg har vært skyld i de siste 24 timer? Ja, i aller høyeste grad, sier Bech Andersen.

– Er jeg lei meg for at samarbeidet med Thomas stopper? Ja, mer enn noen annen. Kan jeg forstå at det er et tillitsbrudd? Selvfølgelig kan jeg det. Forlater jeg Brøndby av den grunn? Nei, det gjør jeg ikke.

Blant annet har Bech Andersen gjort narr av kjøpet av to spillere fra Odd.

– Per og Thomas tok så mange vanvittige beslutninger til sammen på grunn av uvitenhet og manglende erfaring. Det vil ikke skje under Troels Bech. Å hente de to nordmennene (Fredrik Semb Berg og Elba Rashani) til Brøndby for 12 millioner er en vittighet de fremdeles ler av i Norge, skrev Bech Andersen ifølge BT.

Fredrik Semb Berge er nå tilbake i Odd etter et opphold i Molde.

Dramatisk formiddag

Det ble en dramatisk onsdag formiddag i Brøndby. Det startet med at klubben presenterte et regnskap med et underskudd på 17 millioner.

I samme børsmelding offentliggjorde klubben at administrerende direktør Søren Vadmand har fått sparken.

Kort tid senere kom tilleggsmeldingen om at trener Thomas Frank trekker seg.

Mens Auri Skabalius overtar det midlertidige treneransvaret, vender Jesper Jørgensen tilbake til jobben som direktør. Vadmand overtok etter Jørgensen 1. september i fjor.

Det har også blitt gjort flere andre betydelige endringer i administrasjonen.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2