Brasil med full pott: – De vinner VM

Brasil vant 3-0 over Ekvatorial-Guinea onsdag. Marta og co. endte med tre seiere av tre mulige i Norges gruppe i fotball-VM

Marta og Brasil er en av gullfavorittene i OL.  (Foto: RALPH ORLOWSKI/Reuters)
Marta og Brasil er en av gullfavorittene i OL. (Foto: RALPH ORLOWSKI/Reuters)

De brasilianske jentene var allerede klar for avansement til kvartfinalen før kampen. Utslåtte Ekvatorial-Guinea ble ingen målestokk for de gule og blå, selv om første omgang endte målløs. I andre omgang skrudde Brasil opp tempoet et lite hakk og scoret de tre målene de trengte for å sikre seg en komfortabel seier.

Det første målet kom ved Erika etter en nydelig prestasjon. Hun vippet ballen over en forsvarer og dundret ballen i mål på volley fra 12 meter etter 49 minutter.

Fem minutter senere doblet Cristiane ledelsen. Hun fikk også æren av å sette inn kampens siste mål på en straffe på overtid. Dermed gikk Brasil videre med full pott og uten å slippe inn mål i gruppespillet.

– Jeg tror Brasil vinner VM, sa Lise Klaveness i NRKs VM-studio onsdag.