Brann-yndling endte måltørken - suser videre i Obosligaen

Ubeseirede Brann fosser videre i jakten på opprykk til Eliteserien, selv om serielederen gjorde det mer spennende enn nødvendig.

Grorud - Brann 0-2

Eirik Hornelands lag sløste med sjansene mot seiersløse Grorud, men takket være Aune Heggebø og en sen scoring fra Sivert Heltne Nilsen har de nå sju poeng å gå på til Mjøndalen på kvalikplass.

– Det koster mye og vi måtte helt i kjelleren. Grorud gir oss en god fight. Når den andre scoringen ikke kommer blir det litt vanskelig. Men vi viser bra mentalitet og kriger den inn til slutt, sier en lettet Brann-trener Horneland til TV 2.

Scoringen til Heggebø var den første til 20-åringen siden 5. mai, og bare den tredje for sesongen. Publikumsyndlingen hadde nok håpet på mer med elleve runder spilt.

– Vi burde vunnet mer. Jeg vil si at det var klasseforskjell, jeg vet ikke hva sjansestatistikken var, men jeg regner med den er ganske stor i vår favør, sier Heggebø etter kampen.

Grorud beholder plassen på kvalik, men har like mange poeng som Stjørdals-Blink på nedrykksplass.

– Jeg føler at vi gjør et ærlig forsøk. Det blir et par giftige kontringer og vi viser progresjon i andre omgang, men sjansene blir ikke store nok, oppsummerer Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen.

Kjempetabbe

«Vi er bedre enn dokker» runget ut fra et godt besøkt bortefelt og med halvtimen spilt fikk bergenserene enda større grunn til å synge.

Heltne Nilsens ball i bakrom så ikke ut til å nå fram, men ved hjelp av et håpløst tilbakespill fra Groruds Glenn Harviken, var Heggebø igjennom.

– Sånn kan du ikke drive når Brann kommer på besøk, utbrøt Discovery-kommentator Jørgen Klem.

For gavepakken ble utnyttet maksimalt. Heggebø rundet keeper Simen Kjellevold og satte ballen i det åpne målet

Sjansebonanza

Serielederen rullet deretter opp en drøss med sjanser, blant annet to stolpeskudd fra Bård Finne, men klarte ikke å doble ledelsen i den første omgangen.

Brann fortsatt der de slapp etter hvilen, med ballen i laget og Grorud løpende i mellom. Heggebø burde doblet ledelsen, men forsøket fra fem meter gikk til side for mål.

Med 84 minutter spilt jublet Brann for scoring, men avslutningen fra Blomberg ble reddet på strek av Harviken. Uten mållinjeteknologi valgte dommer å la den gå.

Det trengtes derimot ikke da Heltne Nilsen avgjorde kampen ved å krige inn 2-0 i kampens siste minutt. Horneland kunne da endelig glise for tre nye poeng hjem til Bergen.