BLIR FOLKEFEST: Branns Guro Bergsvand og Vålerengas Stine Ballisager Pedersen skal likevel spille toppkamp på Brann Stadion. Foto: Terje Pedersen
BLIR FOLKEFEST: Branns Guro Bergsvand og Vålerengas Stine Ballisager Pedersen skal likevel spille toppkamp på Brann Stadion. Foto: Terje Pedersen

Brann og Vålerenga enige - spiller likevel toppkamp på Brann Stadion

Etter møtevirksomhet fredag ble Toppserien-klubbene enige om å spille storoppgjøret på Brann Stadion etter at Vålerenga først nektet.

Torsdag kom nyheten om at Vålerenga nektet å spille på Brann Stadion den 5. juni, fordi kampen går på et annet underlag enn de vanligvis spiller på. Brann ønsket å lage til en folkefest i byens storstue i anledning toppkampen. Dermed måtte kampen gå på Brann-kvinnenes hjemmebane på Stemmemyren.

Nå bekrefter imidlertid klubbene at storoppgjøret i Toppserien likevel blir spilt på Brann Stadion den 5. juni.

– Dette var utrolig kjekt. Vi er kjempeglade for at VIF har snudd. Det er viktig for Toppserien og jentene som skal spille utpå der, sier fungerende daglig leder Therese Rygg til TV 2.

– Vi har hatt en god dialog i går og i hele dag. God kommunikasjon kan løse mye. Vi har kommet til enighet, det har løst seg fra Vålerenga sin side. De får en optimal oppladningen til kampen nå, vi er enige om å lage folkefest på Brann Stadion. Det gleder vi oss alle til, og vi er spent på arbeidet som venter.

Her scorer Brann-profilen fra midtsirkelen

Rygg sier at Vålerenga skal trene på Branns gressfelt før kampen på Brann Stadion. Hun drømmer om at det skal være 10.000 tilskuere på Brann Stadion.

– Det var jo kjekt at det gikk. Det er den veien det går nå, med kamper på store stadioner. Det ser man rundt i Europa. Vi må henge med for at det skal bli attraktivt, sier Brann-spiller Ingrid Stenevik til TV 2.

– Jeg synes det er sporty at VIF snur, og nå håper jeg det blir en folkefest uten like på Brann Stadion, og at vi klarer å fylle Stadion med alt fr små barn til bestemødre på 80 år, sier Therese Sessy Åsland.

FOLKEFEST: Brann Kvinner gleder seg til å ønske Vålerenga velkommen til Brann Stadion 5. juni. Her fra seieren mot Lyn. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
FOLKEFEST: Brann Kvinner gleder seg til å ønske Vålerenga velkommen til Brann Stadion 5. juni. Her fra seieren mot Lyn. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Derfor snur VIF

Vålerenga understreker at god kommunikasjon har vært nøkkelen for å få til kampen på Brann stadion.

– Tonen med Brann har vært god hele veien. Vi har ikke lyst å være noe festbrems. Nå har vi fått snakket godt sammen, og da skal ikke være vanskelige. Med god dialog er det mulig å få til ting, sier Jens August Dalsegg, markeds- og mediaansvarlig i Vålerenga.

Han forteller at klubbene var i dialog fra i torsdag av. Nå håper han det kommer noe godt ut av saken.

– Dette ble jo tidenes PR før en kamp! Nå må jo folk komme på kamp, alle som heier på kvinnefotballen bør stille opp nå. Hele Twitter på kamp!

Daglig leder i Vålerenga, Harriet Rudd, sier følgende til TV 2:

– Vi setter pris på engasjementet, at det er så mange som har meninger. Det synes vi er helt topp. Det er deilig å se at kvinnefotball utløser følelser og brennende engasjement!

BRANN STADION: Brann-Vålerenga spilles likevel på herrelagets stadion. Foto: Frode Hoff / TV 2
BRANN STADION: Brann-Vålerenga spilles likevel på herrelagets stadion. Foto: Frode Hoff / TV 2

– Ingen skam å snu

TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg gleder seg over at Oslo-laget snur i saken:

– Det er ingen skam å snu, og det gjelder også Vålerenga i denne saken. Branns ønske om å invitere til publikumsfest er en helt unik stemning rundt kvinnefotballen i Europa akkurat nå. Det ønsker Brann og de som er opptatt av Toppserien å utnytte, og da skulle det bare mangle at Vålerenga snudde til slutt, sier Finstad Berg.

Ifølge TV 2s opplysninger innkalte Norges Fotballforbund (NFF) til et hastemøte fredag morgen. Til stede var toppklubbene Brann, Vålerenga og Rosenborg, og representanter fra NFF.

Der ble situasjonen rundt toppkampene diskutert etter torsdagens misforståelser. Ut av møtet ble klubbene enige om å legge til rette for toppkampene. Og å ikke være uenige om slike situasjoner igjen.

Reaksjonene var store og mange da det kom frem at Vålerenga først i januar, og så torsdag kveld, sa nei til spille på Brann Stadion.

– Dette er en veldig stor skuffelse. Vi er nesten i sjokk også. Vi hadde ikke trodd at VIF skulle si nei til å spille på Brann Stadion. Vi ville lage folkefest for alle og for oss selv. Dette synes vi er veldig dumt, uttalte fungerende leder i Brann, Therese Rygg, til TV 2.

Nå er altså klubbene enige om likevel gjennomføre kampen på Brann Stadion.