Bohinen slakter egen spiller: – Forventer at folk kriger litt

Det kokte for Curtis Edwards da han ble byttet ut i første omgang.

KLAR MELDING: Lars Bohinen la ikke skjul på hvorfor han byttet ut Curtis Edwards. Foto: Beate Oma Dahle
KLAR MELDING: Lars Bohinen la ikke skjul på hvorfor han byttet ut Curtis Edwards. Foto: Beate Oma Dahle

Stabæk og KFUM Oslo spilte 0-0 i toppkampen i 1. divisjon mandag. Dermed har Stabæk stø kurs for et comeback på øverste nivå i norsk fotball.

Men det var ikke bare fryd og gammen under oppgjøret.

Da Lars Bohinen valgte å bytte ut Curtis Edwards til fordel for Herman Geelmuyden i første omgang, var det en opphetet diskusjon mellom han og Bohinen.

Edwards smilte først da han fikk se sitt eget nummer komme opp på fjerdedommerens lystavle, før han gikk av banen og fikk en vennlig dytt på veien av lagkamerat Fredrik Krogstad. Så havnet han i diskusjon med egen trener.

I pauseintervjuet med Discovery forklarte Bohinen at han var misfornøyd med innstillingen til midtbanespilleren.

– I en sånn kamp, med så mye på spill, forventer du i det minste at folk duellerer og kriger litt. Det er grunnen, sier Bohinen.

At Edwards virket svært misfornøyd med å bli hanket av etter en drøy halvtimes spill, forstår Stabæk-treneren.

– Ingen spillere skal være fornøyd når de blir byttet ut midt i en omgang, men det gjelder å sette seg selv i en posisjon der du unngår det, sier han.

Opprykkskurs

Med tre runder igjen å spille har mannskapet til Lars Bohinen fem poengs forsprang på KFUM i kampen om den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien. Med seier mandag hadde KFUM krøpet opp i ryggen på serietoeren fra Bekkestua.

Toppoppgjøret på Vålerengas hjemmebane ble en sjansefattig affære. Nærmest scoring var Stabæk-innbytter Herman Geelmuyden da han hamret ballen i tverrliggeren kvarteret ut i annen omgang.

Poengdelingen betyr at KFUM har fått Start helt opp i ryggen på seg i kampen om tredjeplassen. Kun ett poeng skiller lagene.

Sandnes Ulf-tap

Sandnes Ulf kunne kommet à jour med KFUM med seier mot nedrykksklare Grorud mandag, men mannskapet til Bjarne Berntsen røk overraskende 2-4 eget gress.

– Det er rett og slett drit dårlig det Sandnes Ulf presterer her i dag, sa Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud på kanalens sending.

Peter Godly Michael, Torje Naustdal, Nikolai Hristov og Fabian Østigård Ness sørget for det som var Groruds andre seier denne sesongen. For Ulf ble scoringene til Espen Berger og Martin Ramsland svært mager trøst.

Sandnes Ulfs tap ga Kongsvinger muligheten til å overta femteplassen på tabellen, og hedmarksklubbens spillere grep mulighetene med begge hender. Martin Sjølstad sendte KIL i ledelsen rett før pause, og på tampen av oppgjøret fastsatte Martin Hoel Andersen sluttresultatet til 2-0.

Ranheim kjemper også om en kvalikplass, men mandagens oppgjør endte helsvart. Seks minutter på overtid ble Christian Eggen Rismark utvist etter å ha lagt Ludvig Langrekken i bakken.

Viktig Bryne-seier

Bryne tok på sin side en svært viktig seier i nedrykksstriden med 3–1 over Fredrikstad på bortebane. Det betyr at jærklubben fortsatt har fire poeng mer enn kvalikplasserte Skeid.

Robert Undheim, Rógvi Baldvinsson og Jørgen Voilås scoret målene for Bryne, mens Nicolay Solberg satte inn vertenes ene fulltreffer.

Åsane endte opp med å slå Raufoss 1-0.

(©NTB)