Birger Meling klar for Nimes

Birger Meling er klar for den franske klubben Nimes. 25-åringen har skrevet under på en treårsavtale med klubben som ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong.

KLAR FOR FRANSK FOTBALL: Birger Meling har signert for franske Nimes. Foto: Nimes Olympique
KLAR FOR FRANSK FOTBALL: Birger Meling har signert for franske Nimes. Foto: Nimes Olympique

Det bekrefter klubben mandag. 25-åringen har skrevet under på en treårsavtale med Ligue 1-laget.

På Twitter har Nimes lagt ut en video av Meling der han presenterer seg selv på flytende fransk. I kommentarfeltet får nordmannen masse skryt for språkkunnskapene. Se video nederst!

Meling startet to kamper og fikk ett innhopp i 2020-sesongen for Rosenborg. I sin siste kamp for trønderne fikk han direkte rødt kort etter en tøff takling på Bodø/Glimts Jens Petter Hauge.

I RBK ble det to seriegull og et cupgull på 129 kamper fra han signerte for klubben i februar 2017. Han har også elleve landskamper for Norge.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Rosenborg og det har gått så å si akkurat slik jeg håpet på. Jeg har fått være med på å lære med å vinne og det har vært en helt fantastisk opplevelse å være med på seriegull, cupgull og spille i Europa. Det er en tid jeg kommer til å se tilbake på med gode minner for resten av livet, sier Meling til rbk.no.

Nimes ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong.

Det var akkurat nok til å beholde plassen foran Haitam Aleesamis Amiens og Ruben Gabrielsens Toulouse, som begge rykket ned da den franske ligaen valgte å avslutte sesongen som følge av koronaviruset.

TV 2 Sporten/NTB