Bin Hammam satser på å bli FIFA-president

Mohamed Bin Hammam, presidenten i asiatisk fotball, tar opp kampen mot Sepp Blatter om å bli FIFA-president.

Mohamed Bin Hammam har blitt utestengt fra all fotball. Nå vil han at FIFA skal offentliggjøre bevisene. (Foto: ABBAS MOMANI/Afp)
Mohamed Bin Hammam har blitt utestengt fra all fotball. Nå vil han at FIFA skal offentliggjøre bevisene. (Foto: ABBAS MOMANI/Afp)

61-åringen fra Qatar ga beskjed om at han er å betrakte som offisiell kandidat til å bli valgt som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fredag, og han offentliggjorde sin beslutning om å utfordre 75 år gamle Blatter etter et møte i hovedkvarteret til Det asiatiske fotballforbundet (AFC) i Kuala Lumpur i Malaysia.

– Etter lange og grundige vurderinger har jeg bestemt meg for å stille til valg som FIFA-president på kongressen 1. juni, sa Bin Hammam på en pressekonferanse etter at beslutningen var tatt, og han la til at han er oppfordret til å stille av styret i det asiatiske forbundet.

– Jeg har et høyt ønske om å tjene FIFA og gjøre en jobb for det verdensomspennende forbundet, og jeg har alltid sagt at det bør være konkurranse om verv som det her er snakk om, sa Bin Hammam videre.

Sveitseren Blatter, som har rukket å bli 75 år, er kontroversiell, men han satser likevel på å bli valgt for en fjerde periode som president i FIFA. Valget blir avgjort på kongressen i Zürich - en kongress som starter 31. mai, men der valget på ny FIFA-president skal foregå 1. juni. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2