Berget plassen tross Nordtveits selvmål

Borussia Mönchengladbach skal spille i Bundesligaen også neste sesong.

Håvard Nordtveit. (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Håvard Nordtveit. (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Borussia Mönchengladbach levde farlig etter Håvard Nordtveits selvmål, men laget berget plassen i 1. Bundesliga takket være Marco Reus utligning.

Et langt innkast fra Nordtveit banet vei for 1-0-seieren i hjemmekampen mot Bochum i kvalifiseringen, men onsdag var nordmannen uheldig og sørget for at lagene var like langt. I det 24. minutt styrte han Christoph Dabrowskis innlegg i eget mål, til glede for de fleste av de 28.650 tilskuerne.

Da hadde hjemmelaget allerede skapt flere store sjanser, men ikke kommet nærmere enn en avslutning i tverrliggeren.

Gladbach slo tilbake etter baklengsmålet og skapte mange sjanser, men slet med å omsette dem i scoring. Rett før pause nikket Mohamadou Idrissou i tverrliggeren.

Idrissou var nær scoring igjen i annen omgang, men i det 72. minutt kunne gjestene juble. Igor de Camargo, matchvinneren fra hjemmekampen, leverte perfekt forarbeid og ga Reus sjansen til å utligne.

Dermed berget Gladbach plassen etter lenge å ha vært avskrevet som håpløst jumbolag. Sveitseren Lucien Favre overtok som trener i februar, og under hans ledelse vant laget tre av de fire siste kampene og sikret kvalifiseringsspill mot treeren i 2. divisjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2