Bendtner utestengt fra landslaget

Nicklas Bendtner er uaktuell for Danmarks fotballandslag det neste halvåret etter at Juventus-proffen ble tatt for promillekjøring i helgen.

Nicklas Bendtner (Foto: Frank Augstein/Ap)
Nicklas Bendtner (Foto: Frank Augstein/Ap)

Det danske fotballforbundet (DBU) fikk mandag bekreftet at Bendtner er siktet for brudd på trafikkreglene. Forbundet besluttet at angriperen ikke blir å finne på landslaget de neste seks månedene.

Landslagssjef Morten Olsen har sagt seg enig med sin arbeidsgiver. Han vil ikke ta ut Bendtner til landskamper i den gjeldende perioden.

Les mer: Bendtner risikerer sparken etter fyllekjøring

Det neste halvåret spiller Danmark viktige VM-kvalifiseringskamper mot Bulgaria og Armenia på hjemmebane. Bendtner kan med nød og neppe få spille bortekampen mot Malta 6. september.

Den skadde Juventus-spissen var ute på byen i København med sammen med en venn lørdag kveld. Etter et måltid gikk Bendtner på sportsbar og et annet utested før han satte seg bak rattet i bilen sin.

Bendtner beklaget hendelsen overfor venner og tilhengere via sin Twitter-konto søndag. Han beskrev saken som mild, men innrømmet at det ikke er greit å drikke og kjøre bil og sa at han tok det fulle ansvar for promillekjøringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2