Ben Arfa, Valbuena og Lacazette vraket fra Frankrikes EM-tropp

Også Morgan Schneiderlin går glipp av EM-festen på hjemmebane.

STJERNESPEKKET TROPP: Didier Deschamps har så mange stjerner til rådighet, at noen er dømt til å bli skuffet. (Franck Fife/Pool Photo via AP) Foto: Franck Fife
STJERNESPEKKET TROPP: Didier Deschamps har så mange stjerner til rådighet, at noen er dømt til å bli skuffet. (Franck Fife/Pool Photo via AP) Foto: Franck Fife

Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps fant ikke plass til Mathieu Valbuena og Hatem Ben Arfa i troppen til sommerens EM-sluttspill i fotball.

Valbuenas sesong har langt på vei blitt overskygget av sexvideo-skandalen som også involverte Real Madrid-stjernen Karim Benzema. Valbuena skal ha blitt presset for penger av personer som var i besittelse av en sexvideo der franskmannen figurerte.

Benzema skal ha bidratt til utpressingen og er i øyeblikket suspendert fra landslagsspill. Han spiller dermed ikke sommerens EM på hjemmebane.

Valbuena har slitt med å finne formen i kjølvannet av avsløringene, og det var ingen stor overraskelse at han ble utelatt fra den franske troppen.

Ben Arfa har derimot en god sesong bak seg for Nice, og hadde et berettiget håp om å bli tatt ut. Den tidligere Newcastle-spillerens sto likevel ikke på den 23 navn fyldige lista landslagssjef Deschamps presenterte torsdag.

Han står imidlertid på standby-listen dersom noen skulle bli skadet. Det gjør også Lyon-angriper Alexandre Lacazette, som for andre år på rad har scoret mer enn 20 mål i Ligue 1.

Keepere: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Benoit Costil

Forsvar: Bacary Sagna, Patrice Evra, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala, Christophe Jallet, Lucas Digne, Jeremy Mathieu

Midtbane: Lassana Diarra, Blaise Matuidi, Paul Pogba, N'Golo Kante, Moussa Sissoko, Yoann Cabaye

Angrep: Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Anthony Martial, Andre-Pierre Gignac, Dimitri Payet, Kingsley Coman

På standby: Alphonse Areola, Morgan Schneiderlin, Hatem Ben Arfa, Alexandre Lacazette, Kevin Gameiro, Adrien Rabiot, Djibril Sidibe, Samuel Umtiti (©NTB)

Mer innhold fra TV 2