SKILLER LAG: Eirik Kjønø og Stabæk. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
SKILLER LAG: Eirik Kjønø og Stabæk. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Bekreftet: Kjønø ferdig i Stabæk

Eirik Kjønø er ferdig som Stabæk-trener.

Tirsdag bekrefter Stabæk avgangen i en pressemelding.

– Jeg har hatt en fin tid i Stabæk og beklager at resultatene i år ikke har vært som forventet. Jeg respekterer klubbens behov for å gjøre endringer nå og er sikker på at Stabæk kommer til å få gode resultater utover høsten og har en lys fremtid i vente, sier Kjønø.

Han sier til TV 2 at han hadde troen på at de kunne snu den dårlige trenden.

– Jeg har det OK. Jeg var forberedt på at det kunne skje i løpet av sesongen og visste at ambisjonen var å rykke opp. Når man taper mot Stjørdals-Blink, så er man under press. Det er kjedelig, for jeg trivdes godt i klubben med spillerne og trenerne, og hadde fortsatt troen på at vi skulle klare det.

– Jeg ville fortsette og hadde troen på at vi skulle klare det, men har respekt for avgjørelsen og det er sånn mekanismene i fotballen er. Stabæk skal ikke være nummer fem og skal ikke tape mot Stjørdals-Blink. Da står man i fare for å bli sparket når ambisjonen er direkte opprykk, sier Kjønø til TV 2.

Assistentene Hugo Vicente og Petter Belsvik overtar det midlertidige ansvaret.

– Det er et resultat av at vi ligger litt bak de sportslige ambisjonene vi har satt for året. Vi har gått all in i 2022 for å rykke opp, innleder styreleder Espen Moe til TV 2.

– Resultatene er ikke katastrofe, men vi mener laget har større potensiale enn det som har blitt vist, fortsetter han.

Etter to seiere på det siste sju kampene, senest et tap for nedrykksplasserte Stjørdals-Blink søndag, kunne TV 2 erfare tirsdag at sørlendingens dager som Stabæk-trener var talte.

PRESSEKONFERANSE: Eirik Kjønø ble presentert som ny Stabæk-trener 9. juli i fjor. 403 dager senere er det over. Foto: Torstein Wold / TV 2
PRESSEKONFERANSE: Eirik Kjønø ble presentert som ny Stabæk-trener 9. juli i fjor. 403 dager senere er det over. Foto: Torstein Wold / TV 2

– Utviklingen den siste måneden har vært ganske dårlig. Åtte poeng på de siste sju kampene holder ikke hvis vi ønsker å rykke opp, sier styrelederen.

Moe varsler at arbeidet med å finne Kjønøs erstatter starter onsdag.

Ble informert etter TV 2-sak

Spillerne skal allerede ha blitt informert av klubben umiddelbart etter at TV 2 meldte at partene forhandlet om sluttpakke.

Stabæk rykket ned fra Eliteserien i fjor, men livet i norsk fotballs nest øverste divisjon har foreløpig ikke vært en dans på roser. En 5. plass er status foreløpig.

Presset på Kjønø har steget den siste tiden, og mandag måtte treneren svare på sin egen framtid i et intervju med lokalavisa.

– Det er ikke opp til meg å vurdere min egen stilling. Det er det klubben og klubbens styre som må bestemme, sa Eirik Kjønø til Budstikka.

Slik TV 2 forstår det har flere i Stabæk-leiren forventet at noe måtte skje denne uka.

FERDIG: Eirik Kjønø har ledet sin siste Stabæk-trening. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
FERDIG: Eirik Kjønø har ledet sin siste Stabæk-trening. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Forfremmet

Eirik Kjønø ble hentet til Stabæk som assistenttrener foran fjorårssesongen. Fra sommeren av ble trenertalentet forfremmet til hovedtrener etter at Janne Jönsson og Stabæk skilte lag.

Da Eirik Kjønø ble ansatt som Stabæk-trener i Eliteserien i fjor, var han bare 30 år gammel. Vel ett år senere skiller altså partene lag.

– Det er alltid trist når et samarbeid avsluttes før det skal. Men noen ganger er en endring nødvendig og vi mener at en endring er nødvendig nå. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Eirik har lagt ned i den perioden han har vært her nå og vi ønsker han lykke til fremover, sier styreleder Espen Moe i pressemeldingen.