Beckenbauer raser mot UEFA

Franz Beckenbauer truer med å trekke seg fra FIFAs regelkommisjon. Årsaken er at det også i EM praktiseres dobbelt straff med rødt kort og straffespark.

SLAKTER REGLEMENTET: Franz Beckenbauer. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
SLAKTER REGLEMENTET: Franz Beckenbauer. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

– Dersom våre forslag bare ignoreres, har det ingen hensyn å sitte i en FIFA-kommisjon med hensikt å forbedre fotballen. Derfor vurderer jeg å trekke meg. Jeg vil ikke være med bare som et alibi, skriver den tidligere storspilleren og topptreneren i en spalte i avisen Bild.

Sint på UEFA
Som leder for FIFAs såkalte «Task Force» har Beckenbauer og hans kolleger den siste måneden gått sterkt inn for avskaffelse av dobbelt straff for harmløse forseelser i straffefeltet.

– Vi anbefalte på det sterkeste å gjøre slutt på at det blir både utvisning og straffespark. Jeg ergrer meg sterkt over UEFA, som etter min mening tvinger dommerne til en feilaktig regeltolkning, skriver «der Kaiser».

Les også: Szczesny utvist - erstatteren reddet straffespark

Mener Szczesny ble unødvendig offer
Han sikter til situasjonen i kampen mellom Polen og Hellas der dommer Carlos Velasco sendte Wojciech Szczesny av banen med rødt kort etter at han i kamp om ballen felte en gresk spiller. Straffesparket var soleklart, men keeperen burde etter Beckenbauers mening ha fått bli på banen.

– Dette er et eksempel på manglende samstemming mellom UEFA og FIFA, mener Beckenbauer. (©NTB)

Les også: Her ser utviste Szczesny erstatteren redde straffe

Mer innhold fra TV 2