Bayern skled ut av cupen

Bommet på fire straffer av fire mulige i semifinalen mot Dortmund.

Det som må ha vært en av tidenes mest bisarre straffesparkkonkurranser sendte storfavoritt Bayern München ut av den tyske cupen mot Dortmund tirsdag kveld.

Se den elleville straffekonken samt resten av kampens høydepunkter i videovinduet øverst!

Med 1-1 etter 120 spilte minutter i semifinalen på Allianz Arena måtte det straffespark til for å kåre en vinner. Der gikk det bokstavelig talt på «rævva» for Pep Guardiolas stjernegalleri.

Bommet på ALLE straffene

Kaptein Phillip Lahm og spanske Xabi Alonso skled begge i skuddøyeblikket og sendte ballen himmelhøyt over på hjemmelagets to første forsøk. Det tredje forsøket fra Mario Götze reddet Dortmund-keeper Mitchell Langerak, og straffe nummer fire fra Bayern-keeper Manuel Neuer smalt i tverrliggeren.

Dortmund-spillerne Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl scoret på sine forsøk, og da betydde det til slutt lite at midtstopper Mats Hummels bommet som tredjemann. Dortmund gikk videre med 2-0-seier i straffesparkkonkurransen.

Med til historien hører det også at gjestene ble redusert til ti mann 12 minutter før slutt i andre ekstraomgang da innbytter Kevin Kampl fikk sitt andre gule kort. Det førte til Bayern-press i sluttminuttene, og Bastian Schweinsteiger burde fikset avansementet da han fikk avslutte upresset med hodet fra sju meter. Dortmund-keeper Langerak reddet imidlertid mesterlig.

Før det hadde tidligere Dortmund-spiller Robert Lewandowski gitt hjemmelaget ledelsen etter en drøy halvtime, men Pierre-Emerick Aubameyang utlignet for gjestene kvarter før slutt.

Ny skadesmell

Dermed kunne Jürgen Klopp feire en meget etterlengtet seier i hans foreløpig siste besøk i München som Dortmund-trener. 47-åringen gir seg som trener i storklubben etter årets sesong og får nå avslutte med å lede laget i cupfinalen.

Som om ikke det var nok ble Arjen Robben skadet etter at han ble byttet inn med 22 minutter igjen å spille. Det er foreløpig uklart hvor lenge Robben blir ute, men mye tyder på at Mesterliga-oppgjøret mot Barcelona henger i en tynn tråd.

(NTB / TV 2)

Mer innhold fra TV 2