DRAMA: Caroline Graham Hansen og Barcelona er disket. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
DRAMA: Caroline Graham Hansen og Barcelona er disket. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Barcelona disket fra cupturnering

Både Barcelona og Sevilla er disket fra Copa de la Reina.

Caroline Graham Hansen og Barcelona er disket fra videre deltakelse i den spanske cupen i fotball etter å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget.

Det er disiplinærkomiteen i Det spanske fotballforbundet som har tatt beslutningen om diskvalifikasjon. En rekke spanske medier, blant dem Marca Sport og AS , omtaler avgjørelsen.

Sport-journalist Maria Tikas har på sin Twitter-konto lagt ut dokumentasjon på avgjørelsen fra disiplinærkomiteen.

Hun skriver samtidig at Barcelona-ledelsen har bestemt seg for å anke avgjørelsen i håp om å unngå eksklusjon fra videre spill i turneringen. Den katalanske storklubben har ti dager på seg til å anke etter at vedtaket er kunngjort.

I en pressemelding tirsdag kveld melder Barcelona at de vil vurdere ethvert tiltak om de ikke vinner frem med anken.

Det er bruken av brasilianske Geyse Ferreira som er sakens kjerne. Hun var på banen da Barcelona slo Osasuna 9-0 i forrige cuprunde. 24-åringen skal imidlertid ikke ha sonet en karantene hun pådro seg i forrige sesongs utgave av den spanske cupen. Ferreira spilte da for Madrid CFF.

Ingrid Syrstad Engen spiller også for Barcelona, men verken Syrstad Engen eller Graham Hansen var involvert i den nevnte kampen.

BARCA-SPILLER: Ingrid Syrstad Engen. Foto: Kristin Grønning / TV 2
BARCA-SPILLER: Ingrid Syrstad Engen. Foto: Kristin Grønning / TV 2

Sevilla er også i trøbbel etter sin 1-0-seier over Villareal. Nagore Calderón kom inn i det 60. minutt - også hun skal ikke ha sonet sin straff for en tidligere utvisning.