TIL EN GOD SAK: Merih Demiral (t.h) auksjonerer bort sin signerte Cristiano Ronaldo-drakt. Her fra tiden sammen i Juventus. Foto: Marco Bertorello / AFP
TIL EN GOD SAK: Merih Demiral (t.h) auksjonerer bort sin signerte Cristiano Ronaldo-drakt. Her fra tiden sammen i Juventus. Foto: Marco Bertorello / AFP
Fotballstjerner ber om hjelp:

Auksjonerer bort eksklusiv Ronaldo-drakt

Serie A-spiller Merih Demiral skal bruke pengene han får for drakten til kompisen Cristiano Ronaldo til noe helt spesielt.

Flere kraftige jordskjelv har gjort ruiner av bygninger og bolighus i grenseområdene mellom Tyrkia og Syria.

Det er meldt om over 6200 omkomne, i tillegg er mange skadd eller savnet.

Atalanta-spiller Merih Demiral (24) har bestemt seg for å skaffe penger til de rammede, etter jordskjelvkatastrofen i hjemlandet Tyrkia.

Til det bruker han en av hans tidligere lagkamerater sin drakt, nemlig Cristiano Ronaldos fra tiden sammen i Juventus.

– Jeg snakket nettopp med Cristiano. Han er veldig trist over det som skjedde i Tyrkia, innleder han på Twitter og fortsetter:

– Vi auksjonerer en signert Ronaldo-drakt fra samlingen min. Alle inntektene vil bli brukt til jordskjelvregionen og donert til AHBAP.

Sistnevnte er en tyrkisk gruppe med frivillige hjelpere. I skrivende stund er det høyeste budet på trøyen på over 160 000 norske kroner.

Manchester City-stjerne Ilkay Gündogan har også tatt iniativ.

– Vi sender vår hjelp til ofrene av jordskjelvene. For øyeblikket har de ikke elektrisitet og mat. Vi sender to lastebiler med brød, men de trenger tepper, mat og mye mer, skriver hans kone Sara Gündogan på sosiale medier.

Citys midtbanespiller er tagget i Instagram-historien, og har selv delt den på egen profil.

Demiral opplyser at Roma-angriper Paulo Dybala og Juventus-forsvarer Leonardo Bonucci også har tatt del i innsamlingen.

– Nå snakket jeg med Bonucci. Han uttrykte sin sorg og sa at Tyrkia står sammen med vårt folk. Han sa også at han donerer en signert Juventus-trøye, skriver Atalanta-spilleren.

Ronaldo og Demiral har et nært forhold fra tiden i Italia. 24-åringens agent Cenk Melih Yakizi har blant annet delt et bilde fra da superstjernen var på besøk:

Da 38-åringens store VM-drøm ble knust i fjor, kom han med støtte til portugiseren.

– Dette endrer ingenting. Han er den beste gjennom tidene og vil for alltid være det. En helt for meg og mange av oss, delte Demiral tilbake i desember.

Donererer madrasser og telt

Fenerbahce-spissen Enner Valencia hjelper, ifølge Daily Mail, også de rammede etter jordskjelvet.

Den tidligere Premer League-proffen ble sett på et tyrkisk supermarked, hvor han handlet inn blant annet madrasser og telt til ofre.

Ecuadorianeren, som kom til Istanbul i 2020, har endret sitt profilbilde på twitter til det tyrkiske flagget. I tillegg har han publisert en rekke telefonnummer, som er hjelpelinjer de rammede av det store skjelvet, kan kontakte.

To andre Süper Lig-spillere gjør også en innsats etter ødeleggelsene av flere tusen hjem.