Almeyda imponerte da River vant «Clasico»

Tidligere Lyn-spiller Matias Almeyda fikk mye ros etter at River Plate slo Independiente 3-2.

IMPONERTE: Matias Almeyda. (Foto: MARCOS BRINDICCI/Reuters)
IMPONERTE: Matias Almeyda. (Foto: MARCOS BRINDICCI/Reuters)

- Han gjør en stor jobb for laget, sa River-trener Angel Cappa etter lagets tredje strake seier i sesonginnledningen.

Bare Velez Sarsfield av de andre lagene har full pott etter tre runder. I 2007 var Almeyda i Lyn, men uten at den tidligere argentinske landslagsspilleren fikk særlig med tillit. Nå har 36-åringen suksess som midtbaneanker for River.

Går for gull
Etter flere magre sesonger virker River å være på gang igjen. Etter 3-2-seieren i «Clasico» mot Independiente søndag er det optimisme i klubben.

- Vi må alltid ha et ønske om å vinne seriegullet, sa Cappa.

Han ønsker at River skal spille offensiv, angripende fotball. Førsteomgangen mot Independiente hjemme på et fullstappet Monumental stadion blir omtalt som den beste siden Cappa kom inn som trener i april. Hjemmelaget tok ledelsen da Rogelio Funes Mori scoret på Rivers første sjanse etter ni minutter. Andres Silvera utlignet for Independiente etter en kontring da 18 minutter var spilt.

River gikk så rett i angrep etter avspark og Funes Mori satte inn sitt andre mål for kvelden.

Offside-scoring
Fjernsynsbildene tydet på at målet skulle vært annullert på grunn av offside. Høyrebacken Paulo Ferrari økte til 3-1 med et skudd som bortelagets målmann Adrian Gabbarini var på, men ikke kunne hindre fra å gå i mål.

Independiente var nær ved å stjele ett poeng mot slutten. River-keeper Juan Pablo Carrizo tabbet seg ut da et skudd fra Federico Mancuello gikk i stolpen bare for at vertenes målvakt skulle sende ballen i eget nett med brystet i siste ordinære spilleminuttet. Carrizo rettet opp inntrykket da han mesterlig stoppet Silveras overtidsheading med fingertuppene.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2