Adeccoliga-klubb nær konkurs

Moss Fotballklubb har ikke penger til å gjøre opp for seg.

Moss (Foto: handout/SCANPIX)
Moss (Foto: handout/SCANPIX)

Hvis ikke kreditorene er villige til å fryse all gjeld, blir Adeccoliga-klubben Moss slått konkurs.

– Vi har ikke penger til å gjøre opp for oss. Derfor ønsker vi å fryse all pådratt gjeld frem til emisjonsprosessen er ferdig i august, sier daglig leder i Moss Fotballklubb, Ole Henæs til moss-avis.no.

Onsdag fikk alle klubbens kreditorer et brev der MFK innfører betalingsstans i kombinasjon med å innlede utenomrettslig underhånds akkordforhandlinger med sine kreditorer.

MFK har i løpet av det siste året pådratt seg en samlet gjeld på til sammen 5,2 millioner kroner. Den største kreditoren er det offentlige. Nå klarer ikke klubben å betjene gjelden sin, samtidig som driften av klubben opprettholdes.

I tillegg til at klubben ber kreditorene ettergi eller fryse gjeld, er ledelsen i MFK avhengig av å skaffe til veie penger for å sikre driften frem til august. For å klare dette trenger klubben anslagsvis 4,5 millioner kroner.

Om en uke får klubben svar fra kreditorene, og om to uker må den midlertidige finansieringen være på plass. Dersom dette ikke går i orden, er det slutt for Moss Fotballklubb. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2