kampfiksing (Foto: Martin Meissner/AP)
kampfiksing (Foto: Martin Meissner/AP)

200 fotballkamper kan ha blitt fikset

Mesterliga, Europaliga og tysk fotball er involvert.

Det melder statsadvokaten i Bochum, som nå etterforsker 200 tilfeller av kampfiksing, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Politiet slo til samtidig i Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Sveits og arresterte 15 personer. Det skal dreie seg om blant andre spillere, trenere, klubbansatte og dommere.

Til sammen skal over 200 kamper i ni forskjellige serier være involvert i det som kan vise seg å være en ny gigantskandale i europeisk kampfiksingssammenheng.

Også tre kamper i Mesterligaen er en del av den pågående etterforskningen. Etterforskningen går mot toppkamper i land som Østerrike, Bosnia-Hercegovina, Ungarn, Slovenia, Kroatia og Tyrkia, så vel som kamper i 2. Bundesliga og kamper på nivå 2 i Sveits og Belgia.

Tolv kamper i Europaligaen er under etterforskning. Det er også én EM-kvalifiseringslandskamp for U21-landslag.

Politiet samarbeider med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om etterforskningen. De mistenker at en internasjonalt nettverk manipulerer kamper i den hensikt å tjene penger på pengespill.

- Dette er uten tvil den verste kamfiksing-skandalen i europeisk fotball. Vi er tilfredse, men samtidig er vi dypt berørte over det omfanget av manipulasjon av kamper som vi har avdekket, sier Uefa-talsmann Peter Limacher.

Uefa sier i en pressemelding at de vil søke hardest mulig straff for de invoverte om de er skyldige.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2