Første England-seier over Brasil på 23 år

England tok sin første seier mot Brasil siden 1990 da Frank Lampard sikret 2-1 på Wembley onsdag.

Dermed fikk «Three Lions» en perfekt åpning på 150-årsjubileet til Englands Fotballforbund (FA). Lampard scoret vinnermålet etter en time i London. Wayne Rooney utnyttet et sløvt tilbakespill av Arouca og sendte ballen videre til Lampard, som fra 18 meter skjøt et kanonskudd i nettmaskene bak Julio Cesar.

Brasil fikk straffe i det 18. minutt etter en hands fra Jack Wilshere. Ronaldinho ville så gjerne ha nettsus i landslagscomebacket og tok steget bort til ellevemeteren. 32-åringen skjøt hardt til venstre for Joe Hart, men England-keeperen fikk en hånd på ballen. Han stoppet også Ronaldinho fra å score på returen. Tom Cleverley måtte sette inn en viktig takling på Neymar, som prøvde å pirke inn ballen etter Harts dobbeltredning.

I stedet var det Rooney som sto for oppgjørets første scoring. Etter 26 minutter var Manchester United-stjernen klinisk da han like innenfor 16-meteren dunket ballen i mål på en retur fra Cesar.

Vertenes ledelse holdt til pause, men fire minutter ut i annen omgang utlignet Fred etter en svak pasning av Gary Cahill. Innbytteren snappet opp ballen og klinket inn 1-1.

Tolv minutter senere var det Englands tur til å utnytte slurv som førte til at Lampard kunne ordne 2-1 via stolpen og i mål. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2