Forsikringsselskap med stort krav mot Armstrong

Forsikringsselskapet SCA Promotions i Dallas kommer til å kreve at Lance Armstrong tilbakebetaler millioner av dollar i bonuspenger.

Det er i første omgang snakk om 7,5 millioner dollar (vel 40 millioner kroner) som Armstrong fikk utbetalt i 2006 etter å ha vært gjennom en rettssak mot selskapet.

– Herr Armstrong er ikke lenger ansett å være noen offisiell vinner av Tour de France, og som et resultat av det vil det ikke være riktig av ham å beholde bonuspenger utbetalt av SCA, sier generalkonsul Jeffrey Dorough i selskapet i et telefonintervju.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fratok Armstrong alle hans sju seirer i Touren i et møte i Genève mandag.

Årsaken til at SCA betalte ut bonuspenger til Armstrong var at Tailwind Sports, et samarbeidsselskap av US Postal, forsikret seg mot bonusutbetalinger til Armstrong i hans periode i US Postal-laget.

Fem millioner kroner bonuspenger ble tilbakeholdt i 2004 på grunn av sterke dopingbeskyldninger mot Armstrong den gangen. Saken endte i retten og Armstrong vant, fordi det ikke sto noe om doping i den originale kontrakten mellom Tailwind Sports og SCA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2