For første gang på 18 år er Tiger Woods ute av topp 100

Golfstjernen i fritt fall på ranking.

IKKE BLANT VERDENS 100 BESTE: Tiger Woods har ikke fått det til å stemme på golfbanen i det siste.

Når den ferske verdensrankingen i golf presenteres mandag, vil Tiger Woods (39) være ute av topp 100 for første gang på 18 år.

Den tidligere verdenseneren har slitt en stund, og for øyeblikket er han rangert som den 96. beste herregolferen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil amerikaneren falle til 102.-plass når listen er justert etter helgens turneringer.

I januar spilte Woods en 82-runde i Phoenix Open, hans verste runde som profesjonell spiller. Da falt han utenfor topp 50 for første gang på tre år, og siden har han vært i fritt fall.

Blant annet klarte ikke Woods å kvalifisere seg til denne månedens WGC-turnering i Florida, en konkurranse han har vunnet sju ganger.

Da golfstjernen ble profesjonell i 1996, var han rangert som nummer 433 i verden, men allerede etter kort tid vant han den første av sine 79 PGA-titler og hoppet til 75.-plass.

Allerede etter US Open (19.-plass) i 1997 ble Woods verdensener for første gang. Den plassen holdt han lenge, og totalt har han rekorden med 683 uker helt på toppen. Han tapte den sist til australske Adam Scott i mai 2014. (©NTB)